Incendiu la un spital privat, provocat de un bărbat care a intrat...

Incendiu la un spital privat, provocat de un bărbat care a intrat să fure. Aproape 30 de pacienți evacuați

0
DISTRIBUIȚI

Un incendiu care a avut loc la un spital privat din Cluj-Napoca a fost provocat de un bărbat care a intrat în incinta unității medicale și a vrut să fure dintr-un vestiar situat la parter.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 au dispus, vineri, reținerea pentru 24 de ore, a unui bărbat de 48 de ani, din Cluj-Napoca, bănuit de comiterea infracțiunilor de tentativă la furt calificat și distrugere.

Faptele pentru care este cercetat acesta au fost comise joi noaptea, la spitalul privat MedLIfe Humanitas de pe strada Frunzișului.

Practic, bărbatul a fost identificat în aproximativ 14 ore de la înregistrarea evenimentului.

„Cercetările derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că bărbatul ar fi pătruns în incinta spitalului, iar dintr-un vestiar aflat la parterul clădirii ar fi intenționat sustragerea unor bunuri.


Ulterior, într-o încăpere situată la parter, în care se aflu diverse materiale, ar fi izbucnit un incendiu, probatoriul administrat conducând la ipoteza că acesta a fost provocat de către bãrbatul în cauzã. Incendiul, manifestat într-un spațiu exterior al unității medicale a dus la activarea planului roșu de intervenție de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj prezenți la locul evenimentului și evacuarea a 29 de pacienți internați”, anunță, duminică, Poliția Cluj.

Imediat după sesizarea incendiului, la fața locului a intervenit un echipaj mixt, și anume polițist din cadrul Secției 4 Poliție, jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și un elev al Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, care până la sosirea pompierilor au acționat cu extinctoarele găsite, în încercarea de a limita propagarea incendiului.

Au fost demarate activități investigative ample, în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit incendiul, context în care a fost identificat bărbatul bănuit de aceste fapte.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, iar ulterior, prezentat instanței, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și tentativă la furt calificat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Un incendiu a izbucnit, joi seară, la un spital privat din Cluj-Napoca. 29 de pacienți au fost evacuați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.