Instalație concepută de arhitecți din Barcelona, ridicată în centrul Timișoarei

Instalație concepută de arhitecți din Barcelona, ridicată în centrul Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Anul în care Timișoara deține titlul de capitală europeană a culturii este marcat și print-o instalație metalică pe cinci nivele de câte 500 de metri pătrați, ridicată în fața clădirii operei, care va fi decorată cu nu mai puțin de 1.306 arbori, arbuști și diverse alte plante și flori care vor avea și un sistem de irigație, provenite din grădinile comunitare aflate în Mehala, din serele S.C. Horticultura și din cele ale Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I”. Cele cinci platforme ale pepinierei, care vor să evidențieze biodiversitatea urbană ca element identitar al orașului, vor fi deschise publicului larg și vor funcționa ca puncte de belvedere, oferind o perspectivă inedită asupra pieței.


Totodată, fiecare nivel al pepinierei va spune povești ale Timișoarei și va găzdui mai multe activități culturale.

Instalația va fi păstrată până în luna decembrie, astfel încât, pe parcursul anului, va putea fi urmărit întreg ciclul vegetal și comportamentul plantelor, în funcție de condițiile meteorologice. Arhitectul Alexandra Trofin, vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România și coordonator al proiectului de arhitectură și peisaj, precizează că orice vizitator va putea rezerva o plantă care i-a plăcut și pe care o va putea cumpăra la sfârșitul anului, sau va putea face sugestii legate de plantarea unui arbore într-un anume cartier sau în orice loc în care e nevoie de mai multă vegetație, aceste doleanțe dorindu-se a fi un semnal pentru administrația locală.

Instalația „Pepiniera – 1.306 plante pentru Timișoara”, realizată împreună cu o echipă locală, este concepută de MAIO Architects din Barcelona, un grup de arhitecți care îmbină activitatea profesională, academică, de cercetare și editorială și care a semnat proiecte la Royal Academy of Arts, în Londra, la pavilionul Spaniei de la Bienala de la Veneția, în Barcelona sau la Milano.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.