Intervenție dificilă a pompierilor pe un drum înghețat. Șofer salvat după ce...

Intervenție dificilă a pompierilor pe un drum înghețat. Șofer salvat după ce a rămas suspendat cu mașina pe marginea unei râpe FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Pompieri ai Detașamentului Deva din cadrul ISU Hunedoara au intervenit astăzi, cu puțin timp în urmă, pentru a împiedica iminenta alunecare în prăpastie a unui autoturism în care se afla o persoană, conducătorul auto, care s-a oprit din deplasare pe porțiunea de drum Căprioara – Mintia din municipiul Deva.

Printr-un apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, conducătorul auto a anunțat că se află în imposibilitatea de a ieși din autoturismul personal, oprit pe marginea drumului, pentru că fiecare mișcare a sa ar putea afecta echilibrul precar în care se afla mașina și s-ar prăbuși în prăpastia de la marginea părții carosabile.

Pompierii deveni au acționat prompt și cu profesionalism pentru salvarea șoferului care se afla în pericol.


Acesta a fost extras din autoturism, iar salvatorii s-au asigurat că se află în afara oricărui pericol. În cea de-a doua etapă a intervenției, cu ajutorul unei autospeciale pentru descarcerare, pompierii au repus mașina pe partea carosabilă.

Recomandările autorităților pentru sezonul rece:

– În această perioadă evitați să plecați cu autoturismul din localitate, pe drumuri expuse poleiului.

– Dacă în urma condițiilor meteo sunteți blocați în trafic, luaţi următoarele măsuri:

 

– Porniți luminile de avarie și prindeți o bucată de material textil de antena radio ori la geam.

 

– Anunțați evenimentul la numărul unic de urgenţă 112, indicând locul unde ați rămas blocat. Rămâneți în autoturism până ce forțele de intervenție vin să vă salveze.

 

– Porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menține cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor o fereastră pentru ventilaţie, protejându-vă astfel împotriva inhalării monoxidului de carbon. Curățați periodic zăpada sau gheața de pe țeava de eșapament.

 

– Pe timp de noapte aprindeți lumina din interior pentru ca echipele de salvare să vă poată localiza mai ușor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.