INTERVIU Maryliss, reprezentanta Timișoarei în finala Eurovision România: „Mă bucură faptul că...

INTERVIU Maryliss, reprezentanta Timișoarei în finala Eurovision România: „Mă bucură faptul că o piesă atât de personală pentru mine a fost selectată de un juriu de specialitate și s-a calificat“

0
DISTRIBUIȚI

Juriul Selecţiei Naţionale a Eurovision Song Contest 2023 a ales la sfârșitul anului trecut 12 melodii care au intrat în finala concursului Eurovision România 2023, printre acestea numărându-se și „Hai, vino”, melodia interpretată de solista timișoreancă Maryliss.

Finala Selecţiei Naţionale a Eurovision 2023 va avea loc sâmbătă 11 februarie și va fi transmisă în direct şi în exclusivitate la TVR, de la ora 20.30. Competiţia internaţională de la Liverpool, respectiv semifinalele şi marea finală, vor avea loc în zilele de 9 şi 11 mai, respectiv 13 mai 2023. Publicul poate vota melodia preferată prin apel telefonic (tarif normal) sau online.

Înaintea finalei de sâmbătă am realizat un interviu cu Maryliss, timișoreanca din finala selecției Eurovision din acest an.

– Piesa ta care a ajuns în finala Eurovision este o declarație de dragoste în care se regăsește fiecare. Cum a decurs colaborarea cu Ovidiu – Dodo Moldovan și Silviu Dan Iliescu pentru această compoziție?
– Colaboarea cu Ovidiu Dodo Moldovan și Silviu Dan Iliescu, a decurs foarte bine, atât în privința piesei Hai Vino, cât și în privința celorlalte pieselor din proiectul Maryliss. În ceea ce privește „Hai, Vino!”, amândoi au foarte încântați de ideea piesei, cred că Dodo a fost cel mai încântat, viziunea lui fiind și aceea de a păstra esența piesei, lăsând o orchestrație cât mai naturală, cu instrumente reale, aici intervenind Silviu Dan Iliescu, care a înregistrat chitările și basul. Este o piesă declarație de dragoste și în același timp o piesă foarte personală mie.

– Ai concurat în trecut la Vocea României și acum ești la Eurovision. Cum vezi aceste concursuri pentru cariera unui artis? Unde te vezi în viitor? Concurând pentru premiu Grammy?
– Sunt două experiențe foarte bune și benefice pentru un artist la început de drum din punctul meu de vedere, pe care merită să le trăiești. Sunt două experiențe diferite, deoarece comparativ cu Vocea României show în care accentul se pune doar pe voce, piesele abordate fiind preluări, Eurovisonul este un concurs de compoziție iar feelingul este total diferit, încărcătură emoțională și presiunea mult mai mare, știind că piesa ta a trecut mai departe, a fost aleasă de un juriu de specialitate și vei avea posibilitatea să o prezinți întregii lumi. Indiferent de rezultat, este un câștig enorm pentru mine. În viitor, mă văd făcând tot muzică, am semnat contract pe viață. Grammy, wow da, nu se știe niciodată ce ne rezervă viitorul, important este să fii perseverent,să muncești și să nu te abați de la ceea ce îți dorești, vor veni și roadele într-un final, nicio fapta bună nu va rămâne nepedepsită.

– Odată cu expunerea media ai avut parte și de comentarii negative care te-au făcut să fii „șucărită”. Cum treci peste observațiile astea negative de care oricine are parte?
– Da, inevitabil acest gen de expunere atrage și păreri pro și contra, este normal că oamenii să aibă păreri, preferințe diferite și fiecare să își susțînă favoritul. Find vorba de o compoziție proprie, ca artist ești mult mai vulnerabil și sensibil, nu ai cum să fii obiectiv.


Acum e o diferența între răutăți gratuite și feedback pertinent, iar la capitolul răutăți gratuite noi românii în general suntem cei mai specialiști în a oferi sfaturi și a ne pricepe la toate și mai ales când vine vorba de muzică și de Eurovision, care în fiecare an a fost un subiect foarte controvesat. Asta spune multe despre cei care le emit și nu au nimic de a face cu mine și cu munca mea, așa că am decis să le ignor și să rămân focusată pe ce am de făcut.

– Ce hobby-uri ai în afara muzicii?
– Pe lângă muzică, îmi place foarte mult să grădinăresc și să gătesc, să experimentez tot felul de rețete și să mă joc cu tot felul de condimente, pe care în mare parte mi le cultiv singură în ghivece. Îți oferă o satisfacție extraordinară să consumi ceva ce ai crescut cu mâna ta, de la stadiul de sămânță. Pasiunea pentru grădinărit mi-am descoperit-o acum câțiva ani de când m-am mutat la casă și este pură terapie, precum muzica. Mi-am și amenajat în curte, anul acesta o mică grădină, în care abia aștept să îmi plantez roșiile, castraveții și ardeii. Am plantat și un cireș și un cais în toamna, iar în casă cred că am peste 30 de plante.

– Spune-ne mai multe despre lansarea primului album, la care lucrezi de ceva timp. Ce stiluri muzicale abordezi și când ne putem aștepta la apariția acestuia?
– Pentru lansare albumui, optimistic vorbind, sper să fie gata în primăvara aceasta. O să fie un album foarte divers, cu foarte multe influențe, începând de la synthwave, retrowave, până la R&B, funk, rock, country chiar și future bass și trap. Am experimentat și ne-am jucat cu foarte multe genuri, pornind de la sound-uri moderne, electronice, ambientale, acoperind astfel atmosfera genurilor descrise mai sus. Totodată nu am vrut să ne abatem total de la instrumentele tradiționale, precum chitară, bass, tobe și bineînțeles voci. Aici și-au pus amprenta muzicieni precum Silviu Dan Iliescu, Ovidiu Moldovan, Andrei Ghilea, Adi Dolea, Ranko Varga, Andrada Crețu, Kristin Dorseea sau Diana Ivan. Va fi un mix foarte efervescent acest album, deoarece pentru fiecare piesă am avut o abordare diferită, un mindset diferit, muzical vorbind că și sonoritate și influență propusă.

– Pentru cei care nu te-au auzit cântând… care crezi tu că sunt motivele pentru care merită să câștigi finala Eurovision?
– Eu susțin că piesa „Hai, Vino!”, este o piesă autentică, care propune un sound clasic, curat cu vibe country, o piesă foarte digerabilă, linie melodică plăcută, refren catchy, ușor de reținut și de fredonat. Nu am scris-o cu gândul de a fi o piesă pentru Eurovision, însă cu atât mai mult mă bucură faptul că o piesă atât de personală mie, a fost selectată de un juriu de specialitate și s-a calificat printre cele 85 de piese înscrise în concurs. De acum încolo pentru mine tot ce se întâmplă, este un bonus și o experiență minunată pe care o trăiesc din plin. Iar pentru cei care rezonează cu această piesă, sperăm să ne fie alături in finala Eurovision ce va avea loc pe 11 februarie. „Hai, Vino!”, se va putea vota live la indicativul 29, online sau sms!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.