INTERVIU Sixtee Seconds, duo-ul de muzică electronică cu rădăcini în Timișoara și...

INTERVIU Sixtee Seconds, duo-ul de muzică electronică cu rădăcini în Timișoara și Cluj: „Publicul diferă de la oraș la oraș, ne place când vedem la petreceri oameni noi, curioși, care aduc o energie fresh“

0
DISTRIBUIȚI

Duo-ul românesc de muzică electronică Sixtee Seconds, compus din timișoreanul Alin Petrescu și clujeanul Ionuț Nimigean a reușit să se catapulteze în rândul amatorilor de petreceri din țara noastră, seturile lor care includ influențe din soul, disco, breakbeat și techno fiind apreciate în cadrul unor apariții la festivaluri sau în cluburi. Între timp, Sixtee Seconds au pășit cu succes și în lumea producțiilor muzicale cu câteva release-uri la diverse case de discuri, iar în cele ce urmează am realizat un interviu cu membrii acestui proiect.

– Cum s-a născut acest proiect ?
– Ne-am cunoscut în Timișoara, în 2017, unde Alin performa la Endless Summer Festival. Am discutat mult despre industrie și ce se întâmplă în acel moment pe scena muzicii electronice din România. În 2018 am pus bazele conceptului Danzando și așa am descoperit că avem numitor comun în ce privește orientarea muzicală.

– De unde s-a născut pasiunea voastră pentru DJ-ing și care au fost primii pași în acest sens?
– Amândoi am fost înconjurați încă din copilărie de muzică părinților noștri și a acelor vremuri, credem că asta ne-a ajutat să ne descoperim această pasiune.
Alin: – În 2005 am învățat să pun pe playere, neavând tehnologia neceasară, a fost mai greu să stăpânești arta dj-ingului, dar chiar și așa m-am ambiționat să devin cea mai bună versiune a mea.
Ionuț: – În 2016 am participat la una dintre cele mai frumoase petreceri de final de sezon, în clubul Amnesia din Ibiza, unde în spatele pupitrului era Paco Osuna, iar după primele beat-uri mi-am dat seama că asta vreau să fac și eu din acel moment.

– Ce fel de muzică produceți și ce feedback are acest stil în țara noastră?
– Producem Tech House combinând sunete de minimal cu linii de bass apăsat, riff-uri și bucăți din vocaluri, influențați și de labelurile din afară, ca Solid Grooves, Muse, Hot Creation, care se pare că fac o treabă foarte bună fiind prezenți cam peste tot. Atât în cluburi cât și în festivaluri, este un trend și o cerere crescută pentru acest gen muzical, atât în țară cât și în străînătate, și mai ales vara când sunt festivaluri sau petreceri în aer liber.

– Cât de importantă este cultura muzicală a unui DJ în zilele noastre? Cât de mult contează tehnica de mixaj?Un DJ bun trebuie să le stăpânească pe amândouă?
– Ambele sunt un atu. Pentru dj-ii care au bazele culturii muzicale electronice, ca și artist/dj trebuie să fii un bun colector de muzică și cu asta sigur vei ieși în evidență.


Totuși în ce privește tehnica de mixaj părerile sunt împărțite, dar cu siguranță trebuie să muncești mai mult pentru a acoperi ceva ce pentru alte persoane vine natural. Noi credem că un bun dj trebuie să le stăpânească pe amandouă.

– Care au fost cele mai frumoase momente pentru voi până acum?
– Ne-am simțit întotdeauna norocoși cu răspunsul publicului la evenimentele noastre, toate au fost reușite pentru noi, însă cu siguranță nu vom uita petrecerea Booha Gram de la Muzeul de Artă din Cluj Napoca, unde am avut parte de un public numeros și cu un vibe demențial.

– Cum vedeți voi muzică electronică în România? Există diferențe între publicul care gustă acest gen muzical în diversele orașe din România?
– În acest moment scena muzicii electronice este una puternică, existând activitate constantă și releasuri de artiști idependenți, acest fenomen este atât de întâlnit încât nu prea sunt festivaluri fără scenă Tech House și Minimal. Publicul diferă de la oraș la oraș, ne place când vedem la petreceri oameni noi, curioși, care aduc o energie fresh și dansează alături de noi pe tot parcursul setului, dar avem parte și de bucuria revederii celor pe care i-am mai întâlnit la petrecerile noastre.

– Cum vi se pare scena muzicală de party din Timișoara?
– Sunt câteva locații care ne sunt la suflet datorită conducerii și a staff-ului foarte prietenos, Hype Culture ar fi unul dintre ele unde ne-am simțit că acasă de la primul eveniment, unde am fost ca headlineri. Drop the club de asemenea este o locație foarte frumoasă și dark în același timp unde și acolo ne-am simțit în largul nostru și foarte bine primiți

Scena este foarte variată. Poți să găsești în continuare seri electronice cu genuri diferite (techno, tech-house, house etc.). Pe acest segment avem prieteni, promoteri locali, care reușesc să adune lume săptămânal , cum ar fi Rave, The Passport și mulți alții. Sunt și seri cu concerte live, care sunt foarte bine primite, iar la începuturile unui an în care Timișoara este Capitală Culturală Europeană acest lucru nu poate decât să bucure pe toată lumea.

– Ce planuri aveți pentru 2023?
– Avem deja planificate două single-uri cu remixuri de la artiști români, unul la Backstage label, coordonat chiar din Timișoara de către Venter , iar celălalt la Finnest, coordonat din Spania de prietenul nostru Sergio Bennett, cât despre evenimente, ne pregătim să plecăm în Barcelona unde ne vom întâlni cu producători locali, iar în vară vom urcă pe scena festivalurilor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.