Locuitorii unui bloc de pe bulevardul Cetăţii, în culmea disperării. Ce problemă...

Locuitorii unui bloc de pe bulevardul Cetăţii, în culmea disperării. Ce problemă le-a adus şantierul din zonă

0
DISTRIBUIȚI

Locuitorii unui bloc de pe bulevardul Cetăţii din Timişoara au ajuns în culmea disperării. În urmă cu mai multe luni, un muncitor de la firma PORR, care execută lucrări în zonă, i-a lăsat fără iluminat public pe aleea care duce la intrarea în locuinţele lor. Aceştia susţin că în ciuda numeroaselor sesizări la primărie, nimeni nu i-a băgat cu adevărat în seamă, ba mai mult s-a ajuns să li se spună „asta e”.

Timişorenii de pe Bd. Cetăţii, nr. 38, se confruntă cu o situaţie neobişnuită. Blocul se află pe o alee în formă de „L”, lângă Şcoala Generală nr. 19. Seara, aici, în ciuda faptului că iarna se întunecă şi mai rapid, nu este lumină afară.


Un muncitor al celor de la PORR şi-a şi recunoscut vina de faţă cu unii locatari pentru că ar fi secerat cablurile de curent în timpul lucrărilor, dar de aici şi până la rezolvarea problemei nu s-a întâmplat nimic.

„Este şi un parc în curtea blocului, să spun aşa, acolo erau trei stâlpi, puşi de primărie, erau conectaţi la curent şi în jurul parcului erau tot trei stâlpi micuţi, tot aşa, de iluminare. Au venit ăştia de la PORR, cu lucrările lor de modernizare a zonei şi ne-au debranşat, că se lucrează foarte atent… Noi am vorbit, am făcut sesizări, am făcut pe dracu-n patru să ne lege înapoi, că era iarnă, era întuneric. Vecinii, femeile mai ales, îşi cam sună soţii să iasă, să vină jos, pentru că le e groază. Dacă vine cineva seara în zonă să facă nişte poze, chiar nu vezi nimic, e beznă. Cred că suntem în a patra lună de când noi tot sunăm… Ni s-a spus: o să venim, o să venim, solemn, domnul Ciortan sau cum îl cheamă pe acel şef… i-am spus că: e ultima oară când vă sun, că vă bateţi joc! Azi (n.r. vineri, 3 februarie) mi-a dat un răspuns care m-a lăsat perplex, mi-a spus că el a vorbit, că se ştie de situaţie, dar asta e, că nu avem ce face”, ne-a spus Emil Chiş, care locuieşte în imobil.

Situaţia este mai delicată în special pentru doamnele care locuiesc în zonă. Locatarul a povestit cum una dintre ele a fost speriată la finele anului trecut de o persoană aflată în zona pubelelor şi a ţipat după ajutor, pur şi simplu din cauză că nu vedea ce se întâmplă. Domnul Chiş susţine că inclusiv vineri, 3 februarie a fost înregistrată o sesizare, cu nr. 98, de către o vecină, pentru acelaşi motiv. Locatarii se gândesc acum şi ce cale legală să urmeze în condiţiile în care Primăria Timişoara i-a ignorat până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.