Manager nou la Spitalul Județean din Timișoara

Manager nou la Spitalul Județean din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat, astăzi, decizia de numire în funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Dr. Pius Brânzeu” din Timișoara a doctorului Dorel Săndesc. Acesta îl va înlocui începând de luni, 6 februarie, pe medicul Sorin Barac. Acesta a preluat funcția în 22 februarie 2022, înlocuindul pe Raul Pătrașcu, inițial pentru un mandat de șase luni, prelungit ulterior cu încă șase.

Decizia ministerială vine ca urmare a faptului că actualul director al unității medicale a hotărât să demisioneze, înainte de finalizarea mandatului, invocând motive personale.

Dorel Săndesc, de mulți ani șeful Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, este cunoscut la nivel mondial drept unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu,

Dorel Săndesc a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațeganu” Cluj-Napoca, în 1985, iar din 2002 este doctor în ştiinţe medicale, specialitatea ATI.


Tot din 2002 este şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalulului Clinic Județean de Urgență Timișoara şi preşedinte al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. Din 2020, este preşedintele Comisiei de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Ministerului Sănătăţii. Predă, ca profesor universitar de ATI, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, unde este şi prorector Dezvoltare Academică şi director al Departamentului X – Chirurgie II. Conduce, ca vicepreşedinte, Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă şi, ca preşedinte, Asociaţia pentru Anestezie şi Terapie Intensivă „Aurel Mogoşeanu” Timişoara.

În 2012, Săndesc s-a numărat printre singurii trei medici din Europa aleși în conducerea mondială a Federației Mondiale a Societăților de Anestezie, cea mai mare organizație științifică în zona de ATI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.