Mani Neumann, cel mai sălbatic violonist al Germaniei și trupa sa Farfarello...

Mani Neumann, cel mai sălbatic violonist al Germaniei și trupa sa Farfarello revin cu un concert special la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Tony Joe Gardner

Formația Farfarello va înreprinde un turneu în România. Grupul înființat de Mani Neumann, supranumit şi Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului), considerat cel mai „sălbatic” violonist al Germaniei, îi mai are în componență pe Ulli Brand și Urs Fuchs , iar turneul este prilejuit de prezentarea albumul Krönung.

Pentru foarte mulți artiști, momentul pandemiei a însemnat un punct de cotitură și probabil cel mai greu moment al carierei. Farfarello a schimbat prefixul în mijlocul acestui haos: 40 de ani de la înființare – o aniversare pe care nu a apucat să o sărbătorească… Contextul a dat naștere albumului Krönung și filmului biografic Glücksuche im Lockdown – Auf den Spuren Leopardi‘s(Căutând norocul în lockdown – pe urmele lui Leopardi), a cărui premieră va avea loc în cinematografele din Germania în luna martie.

După 40 de ani de activitate, stilul inconfundabil și energia debordantă a membrilor formației au făcut ca sălile de concert să fie sold-out. Concertele din România vor debuta cu noile compoziții din albumul aniversar, prezentat în premieră pe scenele autohtone.

„De ce Krönung? Acest nume înseamnă că cineva îți așează o coroană pe cap, te încoronează.


Înseamnă că primești o recunoaștere pe care o meriți… Noi am făcut asta pentru noi înșine. Ne-am oferit asta, după 40 de ani de carieră” – definește Mani Neumann acest material discografic.

Turneul Krönungva începe astăzi 16 februarie la Oradea și continuă mâine 17 februarie la Arad, urmând ca la Timișoara formația să concerteze marți 21 februarie de la ora 20 la Manufactura.

Trio farfarello înseamnă în primul rând vioară, blockflöte, chităriacustice pe 6 şi 12 corzi, percuţie & bass. Mani Neumann(vioară, blockflöte) şi Ulli Brand(chitară), membrii fondatori ai trupei Farfarello, au reuşit ca în 40 de ani de activitate să obţină recunoaştere europeană şi internaţională. Stilul muzical abordat este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă. Prin muzica lor, farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică. Din 1982 şi până acum, farfarello a lansat 18 albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea. Mani Neumann şi Ulli Brand au adus pe scenă, în diferite formule muzicale (trio, quartet şi chiar orchestre simfonice), nume mari ale genului precum celebri toboşari Mike Barsimanto, Herb Quick, şi Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band).

„Revenim cu drag de fiecare dată la Timișoara, unde vom cânta într-un loc care ne este foarte drag, Manufactura, un loc care ne place fiindcă iubim pub-urile intime, mici, care creează o atmosferă inedită. Nu mă plictisesc niciodată de ceea ce fac, cânt de la vârsta de cinci ani și altceva nu știu să fac. În zilele noastre nu prea mai ascult muzică… nu am TV acasă… când eram mai tânăr ascultam chestii vechi, Led Zeppelin, Sting sau Pink Floyd. Acum nu am timp pentru așa ceva. Prefer să vorbesc cu oameni să dezbat diverse subiecte în loc să ascult muzică. România e a doua casă pentru mine…dacă stau să mă gândesc am mai mulți prieteni aici decât în Germania și sunt un adevărat fan al României“, spune Mani Neumann.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.