Mega-operațiune a DIICOT Timișoara care vizează rețelele de trafic de migranți din...

Mega-operațiune a DIICOT Timișoara care vizează rețelele de trafic de migranți din vestul țării. Aproape o sută de percheziții, inclusiv la Protecția Copilului Timiș UPDATE 1 Imagini cu operațiunile surprinse în flagrant

0
DISTRIBUIȚI

DIICOT Timișoara a declanșat, în această dimineață, o mega-operațiune care vizează rețelele de trafic de migranți din vestul țării – în paralel polițiștii de la BCCO și Poliția de Frontieră însoțiți de jandarmi au descins în o sută de locații din județele Timiș, Arad, Caraș Severin, București și Olt. Peste o sută de suspecți din patru dosare, două în Timiș și câte unul în Caraș Severin și Arad, sunt vizați pentru a fi aduși la audieri.

Grupările aduceau migranți care veneau în România din Turcia, prin Bulgaria sau Serbia, îi adăposteau în diverse locații, iar la momentul oportun îi îmbarcau în camioane sau alte mașini și îi scoteau din țară  spre spațiul Schengen. Peste 800 de migranți au fost traficați de aceste grupări care colaborau. Prețul pentru un migrant să fie scos din țară – între 500 și 1.000 euro.

Anchetatorii au descins într-o casă din Timișoara unde erau adăpostiți aproximativ 50 de migranți care urmau să fie îmbarcați pentru a ajunge în țări din spațiul Schengen. Polițiștii au descins și la sediul DGASPC Timiș deoarece în timpul anchetei a reieșit că angajați ai instituției au ajutat doi minori migranți care erau instituționalizați, cu vârste între 14 și 18 ani, să părăsească țara în mod ilegal.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 DIICOT a anunțat că „au fost interceptate și oprite un număr de aproximativ 40 de transporturi ilegale în care au fost implicaţi membrii grupurilor infracţionale, transporturi în care au fost identificaţi un număr de peste 800 de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană”.


Au apărut și imagini suprinse în momentul în care rețelele acționau pentru a-i scoate pe migranți din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.