Mircea Dragu prezintă cea de-a doua expoziție personală foto, „Conexiuni Urbane”

Mircea Dragu prezintă cea de-a doua expoziție personală foto, „Conexiuni Urbane”

0
DISTRIBUIȚI

Joi, 23 februarie, de la ora 18:30 la Galeria Rotonda va avea loc vernisajul celei de-a doua expoziții personale de fotografie semnată Mircea Dragu.

Fotografiile din „Conexiuni urbane” oscilează între o pespectivă de tip „minte a începătorului” din cultura zen și una a vizitatorului dornic de a căuta sensuri și, mai ales, conexiune cu prezentul, în principal cu spațiul public, inclusiv în propriul oraș, care pare să se releveze în straturi succesive în fața privitorului fascinat să îl (re)descopere. În viziunea propusă de Mircea Dragu spațiul urban își depășește condiția de decor, din element secundar, devine un partener de dialog, care comunică în moduri subtile sau chiar criptice.Selecția imaginilor cuprinse în expoziție a fost realizată cu ajutorul artistei fotograf Oana Stoian. Vernisajul de joi va fi prezentat de Valeriu Lingurar și va include și un recital muzical cu Horea Crișovan.

„Am plăcerea să prezint, joi seară, expoziția fotografică a bunului /vechiului meu prieten, Mircea Dragu.


Mircea a ajuns, într-un timp relativ scurt, de la fotografii așa-și-așa la compoziții care primesc aprecierea unor fotografi premiați și sunt propuse pentru afișele unor evenimente culturale importante. Fiind martor ocular timpuriu al acestui proces, am avut cel puțin o revelație importantă. Cred că asumarea unei exprimări curajoase, îmbinarea metodelor convenționale cu unele nonconformiste, alternarea activității de learning by doing cu învățarea by the book, i-au dat energie să persevereze, să rămână îndrăgostit de proces și să se perfecționeze tot mai mult. Pentru mine, e o sursă de inspirație și aș vrea să propagăm mai departe această undă de creativitate. Cadrul va fi o discuție relaxată, în care îl voi provoca pe Mircea să ne spună cât mai multe despre psihologia și procesele creative din spatele fotografiilor lui. Vă așteptăm, cu drag, la Galeria Rotonda (fosta Sală Lira, pentru cei care, la fel ca mine, au de multe ori senzația că anii ’90 au fost acum zece ani)“, a spus Valeriu Lingurar.

Anul trecut, Mircea Dragu a lansat prima sa carte, „Marea aventură a micii albine Mitsu”. Timișoreanul, de profesie psiholog, este un om implicat în viaţa cetăţii, atât în plan civic, cât și cultural. În perioada facultăţii a fost de două ori director al festivalului studenţesc StudentFest și a continuat să activeze, la început ca voluntar, apoi ca manager de proiect, ca expert extern sau ca psihoterapeut, în diverse organizaţii din zona civică sau din cea de sănătate (Salvaţi Copiii, Icar, Centrul Euroregional pentru Democraţie etc.), activitatea sa fiind recompensată cu premii naţionale și internaţionale, între care la Gala Premiilor Societăţii Civile și la Regional NGO Fair. În paralel cu activitatea profesională, coordonează activitatea unei școli de arte marţiale de origine japoneză și a iniţiat și coordonat diverse activităţi de educaţie complementară, inclusiv de cultură și spiritualitate orientală (în principal japoneză).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.