A murit Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române și fost ministru al...

A murit Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române și fost ministru al Culturii

0
DISTRIBUIȚI

Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, a murit, luni, la vârsta de 83 de ani.

„Sunt mândru că aparțin unui popor inteligent, unui popor care a știut să treacă prin istorie, a știut să fie luptător la nevoie, oportunist la nevoie și trădător la nevoie. În ceea ce privește personalitățile, nația română stă pe umerii a trei titani: unul este poetul național, Mihai Eminescu, unul este istoricul național, Nicolae Iorga, și cel de-al treilea este dramaturgul național, Ion Luca Caragiale”, declara acum ceva timp într-un interviu Răzvan Theodorescu, conform Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Răzvan Theodorescu a fost istoric de artă, doctor în ştiinţe istorice, Preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române, Secretar general al Asociaţiei Internaţionale de Studii Sud-Est Europene, Profesor la Universitatea de Arte, Membru titular al Academiei Române din 2000 (corespondent – 1993).

A fost și directorul general al Televiziunii Române în perioada 1990 – 1992, fiind apoi criticat pentru manipulările proferate de TVR sub directoratul său, în legătură cu mineriada din iune 1990.


A fost senator, dar și ministru al Culturii între anii 2000-2004.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.