Noi schimbări majore la Poli Timişoara. Costel Pantilimon, manager general: „Se vrea...

Noi schimbări majore la Poli Timişoara. Costel Pantilimon, manager general: „Se vrea o reconstrucţie şi pentru mine a fost un imbold”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara trece prin noi schimbări importante la nivel de conducere. Astăzi, a fost oficializată numirea fostului internaţional Costel Pantilimon în funcţia de manager general al clubului. Automat a fost anunţată şi finalitatea înţelegerilor cu vechea conducere formată din Ovidiu Cuc, preşedinte executiv, şi Doru Plăviţu, director general. „Panti” a vorbit de o reconstrucţie şi speranţa de a salva echipa de la retrogradare. Primii săi colaboratori oficiali sunt Paul Codrea (director sportiv) şi Marius Adam (administrator delegat).

„E vorba de unul dintre cei mai buni fotbalişti pe care Timişoara i-a avut în ultimii nu ştiu câţi ani şi are o carte de vizită impresionantă… Mă bucur că am reuşit să-l aducem la Timişoara…”, a fost parte din introducerea făcută de rectorul UPT – Florin Drăgan, „achiziţiei” de la nivelul conducerii.

Costel Pantilimon e manager general şi are mână liberă la decizii din partea acţionarilor principali ai clubului – Universitatea Politehnica, dar şi Druckeria, declarându-se însuşi azi un liant dintre factorii importanţi din club.

„Mulţumesc în primul rând domnului rector că am ajuns la o înţelegere şi suntem pe aceeaşi direcţie. E foarte important pentru mine să ştiu că sunt dorit, e important că se vrea ceva serios, se vrea o reconstrucţie şi pentru mine a fost un imbold destul de mare să vin astăzi aici. Au fost şi în vară nişte discuţii, eu am avut anumite condiţii, domnul rector le ştie, nu s-a putut în acel moment, pentru că, într-adevăr, proiectul pe care l-am avut a fost să zic aşa mai greu de îndeplinit… Nu reuşeam să ajungem la un numitor comun, am înţeles că a fost un moment delicat cu acea retrogradare şi am înţeles cumva că lucrurile erau oarecum într-o continuă mişcare şi am zis că rămâne să ne auzim, contactul nostru a fost tot timpul şi, drept dovadă, la scurt timp, am reluat comunicările şi am ajuns la un numitor comun”, a declarat Costel Fane Pantilimon.

„Practic o să manageriez tot ce înseamnă prima echipă şi Academia, o să încercăm să creăm o structură sănătoasă, avem o organigramă. O să mai fie câţiva oameni în echipa mea, inclusiv şi voi şi ceilalţi oameni din club o să colaboreze şi încercăm să creăm o structură sănătoasă şi să încercăm să avem rezultatele dorite. Eu sper, încă o dată, am discutat lucrul acesta, eu cred că Timişoara are resursele necesare să poată contribui la tot ce înseamnă partea sportivă, nu numai fotbal. Sper, cu venirea mea, să se întâmple această emulaţie şi mult mai mulţi oameni să vină alături de club şi de sport în general”, a mai spus „Panti” când a fost întrebat dacă va contibui şi financiar în club. Poli fiind în continuare şi cu fondurile pe minimum după cheltuielile din toamnă.

„Unul dintre numele pe care cred că le cunoaşteţi este Paul Codrea, el va ocupa funcţia de director sportiv, celălalt o să fie Marius Adam, a fost parte din proiect şi o să rămână în continuare, este liantul perfect dintre mine, Politehnica şi toţi oamenii din Consiliul de Administraţie, partea tehnică rămâne neschimbată deocamdată”, a continuat „Panti”. Marius Adam, care se implica foarte mult voluntar în bunul mers la Academia Politehnica, o să fie administratorul delegat al clubului, dar cu atribuţii extinse în ceea ce priveşte partea juvenilă.

Ioan Mera, care ocupa funcţia de director sportiv din vara trecută va rămâne în club, dar pe altă funcţie.

Noul manager general a vorbit mult şi despre promovarea juniorilor proprii. „În primul rând e clar că mi-aş dori să rămânem în Liga 2, ştiu că sună puţin nerealistic în momentul de faţă, pentru că timpul e foarte scurt şi sunt foarte conştient de acest lucru, dar pentru noi prioritatea e să creăm o bază solidă, să putem promova în continuare jucători tineri, să creăm un ambient sănătos pentru a dezvolta sănătos acest club”, a subliniat Pantilimon.

Noul manager general nu exclude şi o întărire a lotului pregătit de Octavian Benga: „Orice e posibil, atâta timp cât perioada de transferuri este deschisă, orice este posibil.


E clar că noi ne dorim să avem un lot cât mai puternic. Noi tindem sau încercăm să rămânem în Liga 2, ceea ce nu excludem, dar e important să construim pe un schelet sănătos, să promovăm copii din Academie. Până la urmă ăsta e şi ţelul academiei şi să reuşim să creăm, repet, o bază sănătoasă. Pentru mine e important ca lumea să înţeleagă şi părinţii din oraş, toată lumea implicată în spiritul Poli, să ştie că orice copil care vine la fotbal şi aparţine clubului o să aibă o şansă… Lotul este destul de… cu anumite excepţii pe anumite posturi, este destul de ok, dar cu siguranţă mai trebuiesc multe de îmbunătăţit pe parte tehnică, pe parte managerială”, a concluzionat fostul internaţional.

Druckeria, implicată, dar nu pe parte sportivă

Întrebat despre cum vede relaţia cu asociaţia suporterilor – Druckeria, pe care acum deja fosta conducere o vedea strict ca un susţinător din tribune/peluză, fostul goalkeeper al lui City are o viziune ceva mai diferită. „Cumva, asta am mai spus-o, clubul ăsta a fost susţinut de Politehnica şi Druckeria inclusiv, ei sunt parte din proiect, au dus tot greul. Eu doar am venit să fiu cumva omul care face legătura dintre aceste două entităţi. Sunt foarte importanţi. Şi Politehnica este importantă. Eu sunt doar omul de care clubul avea nevoie să managerieze această situaţie şi acest club. Am acordul lor, am acordul Politehnicii, lucrurile din punctul meu de vedere se duc în direcţia potrivită, pentru că, încă o dată, vrem cu toţii să tragem cât mai tare şi mai corect spre a obţine performanţă”, a explicat Pantilimon. Altfel, nici el nu consideră o implicare a fanilor în componenta sportivă a părţii de management: „Ei au o anumită parte a lor, sunt o importantă parte a clubului, dar pe parte sportivă nu, cu siguranţă nu o să fie”.

Plăviţu şi Cuc, mai degrabă OUT

Deşi a trecut puţin de patru luni de la numirea lor, Ovidiu Cuc şi Doru Plăviţu nu mai par să fie luaţi în considerare în ceea ce priveşte planurile noi. „Domnul Pantilimon va decide cine vine. Referitor la domnii Plăviţu şi Cuc… la ora actuală, teoretic, ei nu mai sunt neapărat în club, dar domnul Pantilimon va decide cu cine colaborează în continuare, dacă doreşte asta. Am stabilit o încetare a contractelor, dar asta nu înseamnă… din punctul nostru de vedere ei şi-au făcut treaba într-un anumit context destul de dificil… Aşa e, dacă nu am atras resurse financiare e foarte greu să continuăm cu două persoane care acopereau cumva partea de management. Acum îl avem pe Costel care acoperă tot”, a spus rectorul Florin Drăgan.

Despre retragerea celor de la Cramele Recaş, pe partea de sponsorizare, Drăgan a răspuns: „Sunt sponsori mici, nu avem la ora actuală un sponsor mare, dar asta nu înseamnă că nu ne dorim asta în continuare. La ora actuală cramele nu mai sponsorizează echipa, dar nu.. au luat decizia asta, dar cred că împreună vom reuşi să-i readucem, datorită şi poziţiei ocupate în clasament şi ce s-a întâmplat în partea a doua a anului trecut. Dar eu cred că dacă vom reuşi să ducem echipa pe un drum bun şi pe acest proiect, în care se vor vedea anumite lucruri, eu cred că ei pot reveni. Nu am discutat acest lucru, dar sunt convins că pot reveni pe un proiect solid”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.