Noile legi ale Educației, prezentate de Ligia Deca: Liceele vor putea organiza...

Noile legi ale Educației, prezentate de Ligia Deca: Liceele vor putea organiza examen separat de admitere pentru 60% din locuri, pe lângă Evaluarea Națională

0
DISTRIBUIȚI

Ligia Deca a prezentat astăzi proiectul Legii învățământului preuniversitar și cel al Legii învățământului universitar. Ministrul Educației a declarat că liceele vor putea organiza concursuri de admitere doar la profilurile la care concurența este dovedită și doar pentru 60% din locuri.

„Evaluarea Națională rămâne în formula de până acum, probe scrise la Matematică, Limba și literatura română și Limba Maternă.


Se introduce ideea de concurs de admitere la profilurile liceelor unde există concurență dovedită în ultimii ani, dacă liceele doresc să scoată aceste locuri în concurs”, a declarat ministrul Educației, la prezentarea noilor Legi ale Educației.

Aceste licee vor putea organiza concurs la două probe, pliate pe profil, în așa fel încât să poată selecta dedicat pentru potrivirea cu profilul respectiv.

„Pentru 60% din locurile de pe profilurile vizate se poate da concurs, 40% din locuri rămânând în repartizare coimputerizată. Din aceste 40%, prioritate pe 10% din acestea vor avea elevii cu cerințe educaționale speciale sau elevii de etnie romă”, a declarat Ligia Deca.

Ministrul a anunțat că subiectele vor fi standardizate, unice, elaborate de Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare, în conformitate cu programele la nivel gimnazial și evident cu un grad de dificultate adecvat competiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.