Două avioane cu medici, asistenți și echipe de căutare-salvare a plecat din...

Două avioane cu medici, asistenți și echipe de căutare-salvare a plecat din România în Turcia după cutremurele devastatoare

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1687263038">

Echipa României de salvatori trimiși în Turcia este formată din medici și asistenți ai UPU-SMURD București, ofițeri DSU și echipe de căutare-salvare cu câini. Turcia și Siria au fost lovite astăzi de două cutremure de peste 7 grade pe scara Richter, produse la interval de opt ore, iar numărul victimelor este foarte mare.

Sprijinul statului român oferit Turciei constă, până acum, în trimiterea unei echipe complexe formată din:

– modul specializat de căutare-salvare RO-USAR din cadrul IGSU cu doi câini și tehnică aferentă;

– echipă de căutare-salvare cu doi câini antrenați pentru astfel de situații din cadrul Asociației Câinilor Utilitari;

– medici și asistenți ai UPU-SMURD București (Floreasca);

– ofițeri de legătură din cadrul DSU.

Este vorba, în total, de o echipă de sprijin formată din 58 membri.

Astfel, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, două aeronave aflate în dotarea Forțelor Aeriene Române vor efectua luni o misiune internațională de sprijin în Turcia, cu plecare din București, care vor avea la bord echipele de salvatori români, cu tehnică specializată aferentă, în scopul sprijinirii autorităților turce, puternic afectate de cutremur.

Totodată, grupul de cetățeni români, alcătuit din nouă studenți și un profesor coordonator, aflați în Turcia, care a solicitat asistență consulară și sprijin pentru repatriere, se vor întoarce în România cu una dintre aceste aeronave.

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Turcia pentru acordarea de asistență internațională.

De asemenea, Ministerul Sănătății a anunțat că oferă sprijin autorităților turce, mobilizând profesioniști care vor să plece în Turcia și organizând campanii de donare de sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.