Premieră în România: „24 de ore la Timișoara”, un program special dedicat...

Premieră în România: „24 de ore la Timișoara”, un program special dedicat de Radio România Cultural Capitalei Europene a Culturii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

În premieră în România, un post de radio dedică un program de 24 de ore unui oraș. Pe 17 februarie, în ziua deschiderii oficiale a anului „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”, Radio România Cultural dedică Timișoarei un program exclusiv întreaga zi. Întregul conținut al Radio România Cultural din 17 februarie va fi adaptat, pentru a reflecta actualitatea și trecutul unui oraș legendar care a dat României personalități și evenimente cu adevărat unice de-a lungul anilor.


Câteva dintre cele mai cunoscute emisiuni ale Radio România Cultural se transformă în „Timișoara Vorbește”, „Născut în Timișoara”, „Arte frumoase în Timișoara” sau „GPS Timișorean”.

Publicul Radio România Cultural va putea asculta documentare și interviuri despre istoria multiculturală a orașului Timișoara și a Banatului, despre viața socială sau despre starea infrastructurii culturale. Nu vor fi uitate viața universitară și aspectele legate de primirea oaspeților așteptați în număr mare: gastronomie și turism.Acestor reportaje și documentare li se adaugă interviurile live despre programul la zi al Capitalei Culturale Europene și despre agenda următoarelor luni.

Muzica timișoreană, muzicienii, peisajul ei sonor din timpuri trecute sau de acum, vor acompania, de asemenea, ascultătorii, pe tot parcursul zilei. Un eveniment special este organizat la Teatrul German din Timișoara, de unde Radio România Cultural transmite în direct, pe 17 februarie, începând cu ora 19:30, o premieră absolută de teatru în concert, un spectacol sonor cu public, care revizitează forma primelor spectacole de teatru radiofonic cu public, într-o versiune contemporană: 1989. CIFRE. Regia și scenariul original îi aparțin Ilincăi Stihi, de la Teatrul Național Radiofonic, regizoare multipremiată internațional. Subiectul piesei pune în valoare contribuția rezistenței culturale timișorene la declanșarea Revoluției române din 1989. Organizatorii evenimentului, Teatrul German de Stat Timișoara, Radio România Cultural și Teatrul Național Radiofonic, vă invită să descoperiți etapele producției unui spectacol de teatru radiofonic, într-o reprezentație unică transmisă în direct pe frecvențele Radio România Cultural și on-line pe www.radioromaniacultural.ro. Proiectul editorial „24 de ore la Timișoara” este coordonat de Matei Martin, jurnalist al Radio România Cultural, și beneficiază de suportul Radio Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.