Radu Pieloiu, muzicianul timișorean care se împarte cu succes între Subcarpați și...

Radu Pieloiu, muzicianul timișorean care se împarte cu succes între Subcarpați și Acetobă: „Nu au existat suprapuneri până acum“

0
DISTRIBUIȚI

Muzicianul timișorean Radu Pieloiu a susținut zilele trecute un concert în Belgia alături de proiectul său Acetobă, evenimentul fiind inclus în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului SEE, ocazie cu care a interpretat și două piese noi care vor urma să se regăsească pe următorul material discobgrafic sub acest nume.

„Am susținut un concert în data de 27 ianuarie cu Acetobă, la Bruxelles în Belgia, în cadrul SEE Festival, organizat de renumitul Centrul Cultural Bozar. Am fost contactați de către directorul muzical al centrului, care a mai fost în România și ne-a văzut live cu altă ocazie. Festivalul SEE este la a doua ediție și reunește trupe din sud estul Europei. Din lineup-ul de anul acesta al Bozar South-Eastern Europe Festival au mai făcut parte și renumita Angela Gheorghiu acompaniată de Belgium National Orchestra, Taksim Trio, Arcuș Quartet dar și alții, și s-a desfășurat în “palatul” Bozar, care cuprinde patru săli de evenimente.


După reîntoarcerea din Belgia, Acetobă pregătește un alt concert, tot în afara țării, în orașul Veszprem din Ungaria, capitală culturală europeană, 2023, în același an cu Timișoara“, spune Radu Pieloiu.

Cu trei ani în urmă, artistul timișorean care și-a creat un nume aparte în scena muzicală autohtonă grație diverselor proiecte în care a fost implicat, a lansat primul material discografic Acetobă ,

„Pentru 2023 avem o idee să intrăm in studio și posibil ca în 2024 sa lansăm un material de studio pe format vinil. La Bruxelles am cântat 2 piese noi, in premieră, care nu apar pe primul nostru EP dar cel mai probabil vor aparea pe următorul material discografic“, a mai adăugat Radu Pieloiu.

Născut în 1987 în Timișoara, Radu Pieloiu a studiat la Colegiul Național de Artă Ion Vidu, după care a terminat Conservatorul și a devenit cunoscut grație multor concerte susținute în cadrul unor proiecte. După ce și-a început „periplul“ muzical într-o formație de garage – rock, Radu a „trecut“ prin mai multe proiecte care au abordat genuri muzicale diferite, printre care se numără Sebastian Spanache Trio, Alexandrina sau Helen și de câțiva ani este tobarul îndrăgitei formații Subcarpați.

„Fiind două proiecte cu stil de muzică diferit – Subcarpați și Acetobă – nu au existat suprapuneri până acum dar da, nu e de fiecare dată ușor să fac naveta la București, mai ales în perioada asta de început de an în care nu sunt multe concerte dar ne pregătim intens cu repetiții, piese noi, producții noi. Subcarpați în 2023 va arăta destul de diferit față de ce a fost în anii trecuți și lucrăm intens la ce va urma“, a mai adăugat Radu Pieloiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.