Ripensia, bătută amical de Phoenix Buziaş pe „Dan Păltinişanu”

Ripensia, bătută amical de Phoenix Buziaş pe „Dan Păltinişanu”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia Timişoara / Facebook

Într-un nou joc, fără spectatori, pe „Marel oval”, Ripensia a suferit un eşec, oarecum surprinzător, cu divizionara „C” din Buziaş. Phoenix-ul pregătit de Cosmin Petruescu s-a impus cu 2-1 după ce a condus la un moment dat cu 2-0 prin „dubla” lui Sergiu Românu, fost component al lui ACS Poli.

În prima parte, în care a folosit o garnitură ce pare apropiată de cea de bază la acest moment, Ripensia s-a aflat la egalitate cu CS Phoenix nou promovată în eşalonul terţ aflată pe locul 7 în Seria a VIII-a.

La reluare, Românu a deschis scorul în minutul 59, apoi tot el a majorat diferenţa peste doar cinci minute.


Singura reuşită a roş-galbenilor i-a aparţinut lui R. Stoica şi a venit imediat, în minutul 65. Dar până la final rezultatul a rămas în favoarea echipei din oraşul apelor minerale.

De la roş-galbeni au absentat o serie de jucători, precum Sofran şi Cracea. În schimb, între buturi, a redebutat Ionuţ Rus, cea mai recentă achiziţie, iar în atac a fost folosit puştiul Andreaş, transferat pe bani de la UTA. Cu această ocazie ripensiştii au mai folosit un puşti din propria academie, pe Răzvan Şiuiu (U18).

Ripensia: I. Rus – Zamfirescu, Vidrăsan, Gladun, Lungu, Stoi, Nistor, V. Moraru, Morariu, D. Ciurel, Andreaș. Au mai intrat: Brașoveanu, Flonta – Zaharia, Șiuiu, Baeram, Candreanu, R. Ciurel, Bobocea, Ardeiu, Stoica şi Agapie.

Roş-galbeni au mai fost învinşi în teste de Timişul Şag şi Dumbrăviţa, câştigând în schimb testele cu Lipova şi CSU UVT.

Ultimul amical al Ripensiei înaintea reluării campionatului va fi sâmbătă, cu CSC Ghiroda (L3), formaţie care azi a cedat, scor 3-5, în testul cu CSC Dumbrăviţa. În Liga 2, „Ripi” primeşte replica Dejului în prima rundă din 2023, formaţie care a avut amical inclusiv cu Dinamo Kiev în iarnă. De partea cealaltă, Buziaşul va fi ultimul adversar din teste al Politehnicii, într-un joc programat tot sâmbătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.