Ripensia, victorie cu o divizionară „C” în al treilea amical. Roş-galbenii au...

Ripensia, victorie cu o divizionară „C” în al treilea amical. Roş-galbenii au împrumutat oficial doi jucători

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia / Facebook (arhivă)

Ripensia a obţinut astăzi, la Arad, a doua victorie din testele iernii. După 4-0 cu „surioara” UVT din Liga 4, timişorenii au jucat azi pentru prima dată cu o grupare de Liga 3 în acest an şi s-au impus cu 3-2 după ce au fost conduşi de Şoimii Lipova.

Un timişorean, Alex Popovici, a deschis scorul pentru arădeni în minutul 39, cu un şut din afara careului. „Ripi” a răsturnat tabela pe finalul primei părţi, prin Mihart (44), gol din apropiere în urma unui şut respins, şi D. Ciurel (45), după o acţiune colectivă.

În minutul 67 Sofran a dus scorul la 3-2 iar pentru Lipova a redus din diferenţă Modan (82). Acelaşi jucător fiind aproape de egalare în ultimul minut, când a ţintit bara.

Ripensia a jucat din minutul 75 cu nouă jucători născuți în anii 2005 și 2006 şi a început jocul cu: Brașoveanu – Zamfirescu, Butnărașu, Gladun, Lungu – Morariu, Stoi, Moraru – Mihart, Sofran, D. Ciurel. Au mai intrat: Flonta – Bain, Țieranu, Stoica, Bobocea, Baeram, R. Ciurel, Agapie, Ardeiu, Iosu.

Au fost menajați Toroc, Cracea și Vidrăsan (accidentaţi). Sâmbătă, de la ora 11, pe „Dan Păltinişanu”, fără spectatori, e programat duelul local cu CSC Dumbrăviţa. Cu timişorenii se mai pregătea şi Demetris Cristodulo (atacant, 2003, ex-Academia Politehnica şi Reşiţa), dar acesta nu s-a mai regăsit în lot la acest meci.

„A fost un meci foarte util, mai ales că terenul pe care am evoluat este unul foarte bun, permițând jocul de pase.


Mă bucur că jucătorii au înțeles că trebuie să se exprime mai bine atât în plan defensiv, cât și în plan ofensiv, dar mai avem multe lucruri de pus la punct din vedere tactic. Am fost mulțumiți mai ales de prima repriză, când am utilizat o formulă apropiată de ce am dori noi. Mă bucur de asemenea că pe final am reușit să facem față oponenților, chit că în ultimul sfert de oră am evoluat doar cu un senior pe teren, Țieranu! Acum, urmează jocul de sâmbătă cu CSC Dumbrăvița, meci care ne va ajuta și mai mult să ne edificăm asupra stadiului de pregătire și asupra formei pe care le avem la ora actuală”, a declarat după meci Iulian Muntean, antrenorul roş-galbenilor.

Moraru şi Cracea au semnat

Doi dintre tinerii care se pregăteau cu Ripensia în ultima perioadă au semnat şi contracte cu clubul. Înţelegerile sunt valabile până în vară cu Vlad Moraru şi Octavian Cracea. Până acum roş-galbenii îl mai anunţaseră ca sosire doar pe Caius Lungu. În timp ce la plecări figurează oficial nouă jucători.

Moraru (mijlocaș central, 19 ani) a început fotbalul la Sticla Arieșul Turda. L-a continuat la „U” Cluj, unde a fost căpitan al echipei Under 19, care a ajuns în finala Ligii Elitelor. În prima parte a sezonului actual Moraru a jucat în Liga 3, la SCM Zalău, pentru care a evoluat în 14 jocuri şi a marcat două goluri. El vine sub formă de împrumut de la clujeni.
Cracea (mijlocaș central și mijlocaș ofensiv, 23 ani). A fost lansat de Sporting Juniori Vaslui, club de care a şi fost împrumutat, și a mai jucat la juniorii lui Petrolul Ploiești. În turul acestei stagiuni a fost jucătorul Politehnicii Iaşi, tot sub formă de împrumut, dar nu a evoluat în niciun meci de campionat pentru moldoveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.