Şase migranţi ilegali, depistaţi de poliţiştii de frontieră din Timiş

Şase migranţi ilegali, depistaţi de poliţiştii de frontieră din Timiş

0
DISTRIBUIȚI

Weekend încărcat pentru poliţiştii de frontieră din vestul ţării. La Jimbolia trei cetăţeni străini au încercat să treacă fraudulos frontiera în Serbia, în timp ce la Moraviţa trei cetăţeni din Mongolia au vrut să intre ilegal din ţara vecină în România.

Poliţiştii de frontieră din Jimbolia au depistat doi cetăţeni din Palestina și unul din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Sebia. Ieri, la ora 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – ITPF Timişoara au declanşat o razie în urma căreia au depistat, la aproximatix 200 de metri de linia de frontieră, trei cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Sebia. Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Jimbolia pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi tineri Palesina și unul din Afganistan cu vârste cuprinse între 22și 24 de ani, toți solicitanți de azil pe teritoriul României.


Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în Italia pe traseul România-Serbia-Croația-Albania-Italia. Acum, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Altfel, la Moraviţa, trei cetăţeni din Mongolia au fost depistaţi într-un autoturism taxi condus ce un cetăţean român, în zona de frontieră, tot ieri, în jurul orei 12, între localitățile Denta și Moravița. Străinii nu îşi justificau prezenţa în zonă, toţi aceştia, de sex masculin, inclusiv şoferul autovehiculului, au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni din Mongolia, cu vârste între 32 şi 46 ani. Aceștia au spus că au trecut fraudulos frontiera din Serbia în România și că doreau să ajungă în municipiul Timișoara cu ajutorul șoferului de taxi. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.