18 migranți au fost găsiți morți într-un camion în Bulgaria. Un suspect,...

18 migranți au fost găsiți morți într-un camion în Bulgaria. Un suspect, dat în urmărire internațională

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii bulgari au acuzat șase persoane de trafic de persoane după ce 18 migranți afgani au fost găsiți vineri morți într-un camion abandonat pe un drum în apropiere de capitala Sofia, transmite Reuters.

Cinci dintre cei acuzați sunt în arest, în timp ce unul dintre traficanții suspectați, care a reușit să fugă din țară, este căutat cu un mandat european de arestare.

Conform procurorilor, camionul a fost abandonat după ce șoferul și însoțitorul său au constatat că mulți dintre cei 52 de migranți aflați în compartimentele ascunse ale mașinii, care erau izolate cu folie, erau amețiți, iar unii muriseră deja.

Șoferul camionului și însoțitorul său au fost, de asemenea, inculpați pentru moartea migranților, au declarat procurorii.

Cele 18 victime au murit din cauza lipsei de oxigen, deoarece au fost înghesuiți în camion „ca într-o cutie de conserve”, conform procurorilor.

„Victimele au murit încet și dureros.


Acest caz arată o cruzime extremă și demonstrează că migranții sunt văzuți doar ca bunuri care trebuie transportate dintr-un loc în altul, indiferent dacă sunt vii sau morți”, a spus șeful Serviciului Național de Investigații și procuror-șef adjunct Borislav Sarafov.

Ceilalți 34 de migranți, care au fost transportați de urgență la spitale vineri, sunt în continuare în stare stabilă, au precizat autoritățile.

Decesele au șocat Bulgaria, în ceea ce reprezintă unul dintre cele mai grave incidente de acest gen pe ruta terestră care traversează Balcanii spre Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.