Scandalul Colterm ia amploare – consilierii locali au convocat o ședință pe...

Scandalul Colterm ia amploare – consilierii locali au convocat o ședință pe tema certificatelor CO2, în timp ce administrația Fritz refuză iar să discute problema. Avertismentul dur al USR-istului care e administrator special

1
DISTRIBUIȚI

Refuzul administrației Fritz pentru al treilea an de a asigura banii care să permită Colterm să achiziționeze certificatele pentru emisiile de gaze de seră i-a făcut pe consilierii locali să se mobilizeze. Roxana Iliescu a anunțat că a inițiat o strângere de semnături și a reușit să obțină numărul necesar pentru convocarea unei ședinte, marți, 7 februarie,  în care să se discute acest subiect. Șa-ua alăturat demersului consilieri locali de la PSD și PNL.

”Contrar celor afirmate de primarul Fritz și viceprimarului Lațcău conform cărora singurele variante de plată din partea municipiului sunt plățile subvenției și a pierderilor induse tehnologic, eu am adus în discuție mai multe ipoteze de lucru: reîntregirea capitalului social, plăți în avans a subvenției, plata pierderilor induse tehnologic, contractarea unui terț de către Colterm care să cumpere pentru Colterm aceste Certificate, urmând ca societatea să achite contravaloare in rate, cu plăti garantate de municipiu etc”, a scris Roxana Iliescu pe pagina sa de Facebook.

Consilierul local a publicat o adresă trimisă ieri de administratorul special al Colterm, USR-istul Cornel Amza, prin care solicita colegilor săi de partid Dominic Fritz și Ruben Lațcău.


În document se vorbește despre ”impactul negativ semnificativ (risc de faliment) în desfășurarea activității societății (în fapt oprirea sistemului de termoficare centralizat al municipiului Timișoara) în cazul neîmplinirii obligației de restituire a certificatelor EUA”. ”Nici nu mai conteaza ca niciunul dintre destinatarii adresei nu au dat curs solicitărilor din ea. Ceea ce contează acum e ca marți, în plenul pe care l-am convocat, să ajungem la un consens pentru ca acesta societate să nu intre în faliment, lăsând fără apă caldă si încălzire zeci de mii de timișoreni, precum și majoritatea școlilor si spitalelor din oraș”, a comentat Iliescu.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.