Scenă pentru promovarea trupelor autohtone și primele nume anunțate pentru ediția din...

Scenă pentru promovarea trupelor autohtone și primele nume anunțate pentru ediția din acest an a festivalul Rock la Mureș

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a 11-a ediție a festivalului Rock la Mureș va avea loc în acest an în perioada 7-8 iulie, la Periam – Port (județul Timiș), iar printre primele nume anunțate se numără Attila (SUA), Total Chaos (SUA), Dropout Kings (SUA), Suzi Moon (SUA), Silenzer (AT), Hipersona (TR) și Imund (RO).

Cea mai recentă ediție a Rock la Mureș a avut loc în vara anului 2019, când trupele americane Ministry și The Casualties au ajuns în premieră în țara noastră. De-a lungul anilor aici au cântat printre alții Brain Damage (Serbia), Metalspurhunde (Elveţia), Baracka the snobs (Ungaria), Les Cheffeurres (Elveţia), DJ Martin Sprissler, Das Ich (Germania), Project Pitchfork, Divlje Jagode, Tracelords, Lord Bishop, The Exploited, Ektomorf, Dog Eat Dog, Anti-Flag, NOHA. Death Before Digital, D.O.D. – Drink or Die (Serbia), Jinjer (Ucraina), Atari Teenage Riot sau Sigue Sigue Sputnik.

Festivalul este primul eveniment de acest gen „open-air“ din ţara noastră și a luat naştere în vara anului 2002, la iniţiativa a doi pasionaţi de muzică. După ce au organizat câteva concerte rock în zona Periam-ului, cei doi s-au hotărât să pună bazele unui festival „ca afară“ şi au reuşit să adune în mirifica locaţie din Periam Port, la malul Mureşului, o serie de formaţii autohtone şi străine care au dat o culoare deosebită acestei manifestări.

Cu o activitate discografică importantă, nu mai puțin de 9 albume, dar și cu o apariție live explozivă, Attila (SUA), unul dintre cele mai importante nume din scena metalcore din Statele Unite, vine pentru prima dată în România.


Încă din 2005, când s-a înființat, trupa americană și-a propus să readucă distracția pe scena metal și niciodată n-a privit înapoi. În ciuda tuturor dificultăților, formația a reușit rapid să atragă atenția în scena rock de peste ocean, prin energia debordantă pe care o degajau în concerte și prin atitudinea neclintită în fața criticilor. Albumul „About That Life” lansat în 2013, s-a bucurat de un succes enorm, intrând direct pe locul 22 în topul Billboard 200. Legat de originea numelui, vocalistul Chris „Fronz” Fronzak povestește că și l-au ales după regele hun Attila, pe care l-au văzut pe coperta unei cărți într-o librărie.

Un alt nume de răsunet care cu siguranță va contribui serios la atmosfera încinsă din această ediție Rock la Mureș, este trupa americană de punk, Total Chaos (SUA). În lunga istorie, au devenit un nume cvlt pentru pasionații de sonorități ce te poartă între acel gen de old-school punk ce amintește de The Clash sau Sex Pistols și hardcore-ul tăios de inspirație nord americană. Legendara trupă care și-a început activitatea în 1989, revin anul acesta în România și aduc cu ei un munte de energie și vitalitate gata să-l împartă cu publicul prezent pe malul Mureșului. Cu un stil inconfundabil și o atitudine pe măsură, Total Chaos se arată ca un moment atractiv pe scena Rock la Mureș, atât pentru cei mai nostalgici care își vor aminti cu plăcere de good ol’ days, dar și pentru cei mai puțin inițiați care vor descoperi distracția pură din acele vremuri.

Deși părea să se stingă flacăra genului nu metal, o trupă din Arizona, pe numele ei Dropout Kings (SUA) a început să facă furori pe tărâm american. Astfel că, în septembrie 2021, piesa „Virus” a ajuns pe locul 33 în Billboard Mainstream Rock Radio Charts, staționând 12 săptămâni în Top 40. O lună mai târziu, piesa a fost luată în considerare pentru nominalizarea la categoria Best New Artist a premiilor Grammy.

Și pentru ediția din acest an, festivalul Rock la Mureș își propune sa păstreze tradiția în ceea ce privește promovarea trupelor autohtone și pregătește o serie de inițiative și surprize în această direcție. Începând de astăzi (27 februarie), formațiile aflate la începutul carierei, dar nu numai, își pot trimite candidatura pentru a concerta în cadrul festivalului, pe Cubici Stage, pe adresa de e-mail Rock la Mureș (contact@rocklamures.ro) sau direct pe paginile de Facebook și Instagram. Ultima zi în care se mai primesc înscrieri va fi sâmbătă, 4 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.