Seară de rock cu arome de blues și funk, cu trei trupe...

Seară de rock cu arome de blues și funk, cu trei trupe și puțini spectatori la Casa Tineretului

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1640991871">

Ultimul concert organizat de Emil Biebel (fondatorul unuia din primele magazine de muzică din România post-revoluționară și o figură binecunoscută în peisajul rock autohton) care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Casa Tineretului a adus în fața spectatorilor trei formații care au abordat stiluri diferite, Phunk Smugglers, Axis și Big Man James (Italia).

Supriza serii a fost concertul formației Phunk Smugglers care cu această ocazie a lansat și albumul Phunkdemic. Solista Andrada Crețu și colegii ei de trupă au oferit preț de aproape o oră un recital de funk cât se poate de izbutit, iar printre piesele care au fost interpretate la fața locului s-a numărat și „Power Is Within You’“, melodie care de câteva zile are și un videoclip oficial. Recitalul trupei alcătuite din muzicieni sârbi și autohtoni a inclus și un moment inedit, în timpul piesei „Family“ solista formației emoționându-se peste măsură și scuzându-se mai apoi pentru acest fapt. La fața locului a existat și un stand de merchandising, unde albumul trupei putea fi cumpărat doar sub formă de vinil sau USB stick, iar membrii formației au anunțat că lansarea pe platformele de streaming pentru acest material discografic va avea loc în zilele următoare.

Trioul sârbo-românesc Axis, care pregătește deja de ceva vreme cel de-al doilea material discografic, a atacat ca de obicei latura mai zgomotoasă a blues- rock – ului și a avut parte și de câteva probleme tehnice, care s-au rezolvat mai apoi, spre satisfacția celor prezenți. Italienii de la Big Man James, care au fost prezenți la Timișoara în formulă de cvartet, au navigat în apele blues-rock- ului inițiat de compozitorul, vocalistul și chitaristul italian Giacomo Cassoni și au interpretat și piese de pe albumul Step Into The Real Life. La final, muzicienii italieni i-au mulțumit și sunetistului Laurențiu Morun, care cu această ocazie a fost botezat „Lorenzo“.

Din păcate, numărul spectatorilor care au asistat la această seară de rock presărată cu arome de blues și funk a fost sub așteptări, dar „fericiții“ care au asistat la recitalurile din Casa Tineretului au avut parte de o seară magică, care nu poate fi simțită de către „melomanii de carton“ care se plâng non-stop de faptul că în orașul nostru nu se organizează evenimente, iar atunci când acestea se întîmplă preferă să-și găsească scuze penibile pentru absența lor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.