Sediul IPJ Timiș va fi renovat energetic prin fonduri din PNRR. Valoarea...

Sediul IPJ Timiș va fi renovat energetic prin fonduri din PNRR. Valoarea totală a investiției

0
DISTRIBUIȚI

IPJ a anunțat lucrări de modernizare ale clădirii sediului din Timișoara printr-o finanțare nerambursabilă în valoare totală de 3,76 milioane euro. Contractul a fost semnat pe 14 februarie și prevede creșterea eficienței energetice și gesionarea inteligentă a energiei din cadrul reședinței IPJ Timiș.

Proiectul ”Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei din cadrul reședinței inspectoratului de poliție județean Timiș, din municipiul Timișoara” a fost depus de către MAI, în calitate de Lider de parteneriat, și IPJ Timiş, având calitatea de Partener 2 (Beneficiar).

”În cadrul proiectului vor fi desfășurate activități de renovare energetică moderată a clădirii în care funcționează Inspectoratul de Poliție Județean Timiş”, se arată în comunicat.


Valoarea totală a proiectului este de 18.455.084,16 lei, din care 15.508.474,08 lei reprezintă valoarea eligibilă din PNRR și 2.946.610,08 lei valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR;

Data începerii proiectului e 14 februarie a.c. iar finalizarea e așteptată să se producă peste trei ani, pe 14 februarie 2026.

”Realizarea investiției preconizate urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumul de energie convențională, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, a cheltuielilor cu utilitățile și implicit, protejarea mediului înconjurător. Prin creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei din cadrul reședinței Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, din municipiul Timișoara, se urmăreşte: o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire de la 151,13 kWh/mp/an, la 71,50 kWh/mp/an; o reducere a consumului de energie primară de la 248,83 kWh/mp/an, la 139,69 kWh/mp/an; nivelul anual estimat al gazelor cu efect de seră la sfârșitul implementării proiectului va fi redus de la 50,06 echivalent kgCO2/mp/an, la 18,70 echivalent kg CO2/mp/an”, se mai arată în textul proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.