Sergiu Simionese a lansat o melodie dedicată Capitalei Culturale Europene: „Sper ca...

Sergiu Simionese a lansat o melodie dedicată Capitalei Culturale Europene: „Sper ca acest cântec să însoțească cât mai multe manifestări ale evenimentelor care vor fi în urbea de pe Bega“

0
DISTRIBUIȚI

Cantautorul timișorean Sergiu Simionese a lansat recent o melodie care se dorește a fi un imn al evenimentului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, piesa „Timișoara, soare pentru toți“ fiind realizată în colaborare cu Vlady Cnejevici, Dan Dragoș și Maria Busuioc.

„Cântecul acesta s-a născut din emoție și mândrie… ambele fiind legate de evenimentul numit Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023 cu care sunt contemporan. Fiind născut, crescut și educat în orașul de pe Bega, am considerat că trebuie să fac ceva care să rezoneze cu acest amplu și deosebit eveniment al orașului. Am dat frâu liber imaginației și… am fost un pic constrâns de timpul pe care trebuie să-l aibe acest song.


Îmi doresc ca melodia asta să fie un imn care să ajungă la oameni…pe stadioane acolo unde sunt evenimente sportive… pe străzi, să-i anime, să-i determine să aibe lumina aceea în ochi …a bucuriei de a lumina orașul prin ei înșiși. Melodia trebuia să cuprindă referiri la istoria acestor locuri, la premierele timișorene la încrederea în viitor la demnitatea burgului bănățean. Am colaborat cu vechiul meu prieten Vlady Cnejevici cu care am cântat și în Uranus. Eu am devenit dascăl de limba română, am ajuns în radio unde m-am manifestat de mai bine de două decenii. Dragostea pentru muzică a rămas. Am apelat și la doi tineri… am colaborat cu Darius Dragoș și Maria Busuioc, fiica lui Costel Busuioc. Mă bucur că au dat savoare și prospețime liniilor melodice. Vlady Cnejevici a făcut o sonorizare unui cântec ambițios el e maestru în orchestrații și masterizări. Sper ca acest cântec să însoțească cât mai multe manifestări ale evenimentelor culturale care vor fi în urbea de pe Bega. Îmi doresc ca melodia să ajungă la oameni. Acesta este scopul unui cântec. Să ajungă la inimile și mințile oamenilor . Pentru că puterea muzicii este extraordinară.. îi determină, îi animă, îi înaripează… le dă de multe ori și speranță”, a spus Sergiu Simionese.

Sergiu Simionese este cunoscut pentru activitatea sa ca realizator de emisiuni la Radio Timișoara, solist sau coordonator al grupului GMT din Giroc. Melodia „Timișoara, soare pentru toți“ poate fi ascultată în programele Radio Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.