Serviciul Timișoara, cel mai bun dintre structurile teritoriale ale DNA. Cum a...

Serviciul Timișoara, cel mai bun dintre structurile teritoriale ale DNA. Cum a explicat Bologa mesajul ministrului Justiției să rămână apolitici și în anul electoral

0
DISTRIBUIȚI

Procurorul șef Crin Bologa a prezentat, astăzi bilanțul pe 2022 al Direcției Naționale Anticorupție, și cel al mandatului său de trei ani în fruntea structurii. DNA Timișoara a fost lăudat în mod special pentru dosarele instrumentate anul trecut.

”S-au remarcat, că ăsta este adevărul, serviciile teritoriale Timișoara, Oradea, Constanța ca de obicei sunt buni, Suceava. Întâmplător sunt servicii, cu excepția Constanței, unde s-a schimbat garnitura de conducere, au venit și alți procurori, un alt suflu. Se vede la Timișoara de exemplu – director general CNAIR. director general, ministrul Agriculturii”, a declarat Bologa.

Întrebat de PRESSALERT.ro dacă nu era mai bine ca șeful serviciului, procurorul Lucian Rus să rămână la Timișoara, nu să fie transferat la București, șeful DNA a explicat că dosarele ”le-au făcut toți procurorii, nu numai șeful serviciului. Are o nouă provocare.Nu le pot da premii nici în bani, nici în haine, îi promovăm pe cei buni.


Având în vedere ce dosare avem la București, câte dosare și că la Timișoara schema e plină și dorința procurorului de a veni la un alt nivel de provocări profesionale. Nu l-a obligat nimeni. O să vedeți, eu am îcncredere în el, că va face treabă bună, este adjunct de secție cu delegare acum. O să vedeți”.

În timpul bilanțului, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu le-a transmis celor din DNA că structura ”trebuie să își orienteze anchetele exclusiv în raport de realitatea criminologică și politica penală a statului exprimată prin legile penale, independent de agenda politică. Fac această afirmație nu numai pentru că, în 2024, avem patru rânduri de alegeri, ci pentru că este un principiu de bază impus de Constituție. DNA trebuie să rămână, așa cum este și în prezent, apolitic și în 2024, și în 2224, și în orice zi a existenței și activității sale instituționale. Iar acest comandament revine nu numai conducerii DNA, ci și fiecărui procuror, polițist judiciar, grefier, IT-ist și angajat al DNA implicat în anchete”. Crin Bologa a susținut că interpretează mesajul ” ca un mesaj de felicitări că am fost apolitici până acuma și să rămâna așa dacă nu o să mai fiu eu șef, iar dacă nu o să mai fiu șef să rămână tot așa. Insiduos ca un mesaj de felicitare că am reușit să rămânem echilibrați și niciodată nu ne-a interesat din ce partid fac parte pe cei care i-am pus sub acuzare. Dacă o să vedeți pe cei care i-am trimis în judecată și dacă doream nu puteam să fim așa echilibrați”.

Crin Bologa a anunțat că își va depune dosarul pentru un nou mandat de procuror șef al DNA. Raportul activității DNA pe 2022 poate fi consultat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.