Șosea din Timiș, aproape impracticabilă la trei zile după ninsoare. Prefect: „Solicit...

Șosea din Timiș, aproape impracticabilă la trei zile după ninsoare. Prefect: „Solicit consiliului județean să acționeze de urgență” UPDATE Reacția CJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Drumul județean 681, care leagă localitatea timișeană Nădrag de restul județului, este în continuare acoperit de zăpadă, deși n-a mai nins de trei zile, iar prefectul de Timiș „urechează” consiliul județean pentru deszăpezirea care lasă de dorit.

„Solicit Consiliului Județean Timiș să acționeze de urgență pentru deszăpezirea DJ 681 către Nădrag! Filmarea este făcută de primarul Nădragului, Liviu Muntean, azi la ora 10:00, la mai bine de trei zile de la momentul intemperiilor. Dacă în această perioadă, când ne-a ferit Dumnzeu de zăpezi, situația se prezintă astfel, nu pot decât să sper că nu va mai ninge în acest an!”, a transmis Mihai Ritivoiu printr-o postare pe pagina sa de Facebook, unde mai nou se pare că se face și comunicarea între instituții.

UPDATE „În urma sesizărilor primite în legătură cu modul în care s-a acționat pentru prevenirea și combaterea înzăpezirii pe DJ 681 sectorul Nădrag – Hăuzești, responsabili din cadrul Direcției de Drumuri și Transport au efectuat o verificare pe teren în vederea stabilirii modului concret de remediere a problemelor și identificarea responsabililor.


La fața locului s-a constatat că problemele au apărut exclusiv pe un sector de cca. 150 m. În zona respectivă, șanțurile au fost distruse de activitatea de exploatare forestieră, fiind astfel împiedicată scurgerea corespunzătoare a apelor de-a lungul drumului în afara părții carosabile. Prestatorului i se vor aplica sancțiuni maxime, conform clauzelor contractuale, atât pentru neîndeplinirea obligațiilor de a interveni preventiv și activ, cât și pentru neraportarea în timp util a situației din teren, putându-se ajunge până la rezilierea contractului. Considerăm inacceptabilă situația de față și nu vom tolera repetarea unei astfel de abateri”, a transmis CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.