Străzi și… terase închise pentru deschiderea oficială a Timișoara – Capitală Europeană...

Străzi și… terase închise pentru deschiderea oficială a Timișoara – Capitală Europeană a Culturii

0
DISTRIBUIȚI

Primăria a anunțat că șapte străzi vor fi închise pe 17 februarie, când va fi deschis oficial anul Capitalei Europene a Culturii, într-un weekend plin de evenimente „sub umbrela” Timișoara 2023.

„În 17 februarie seara, Piața Unirii devine kilometrul 0 al Capitalei Europene a Culturii și loc de întâlnire pentru toți cei care doresc să fie parte din evenimentul de deschidere festivă a programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Vizitatorii vor avea parte de o experiență sonoră și vizuală deosebită, care va aduce pe scenă proiecte dintre cele mai diverse și de pe toate meleagurile lumii artistice – naționale și internaționale. Se va asigura derularea în condiții optime a tuturor manifestărilor programate, iar Primăria Municipiului Timișoara face ultimele pregătiri în acest sens. Șapte străzi din cartierul Cetate, conexe Pieței Unirii, vor fi închise în data de 17 februarie, între orele 17:00 – 5:00 (a doua zi dimineața).


Traficul va fi complet restricționat, atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea autovehiculelor. Astfel, riveranii sunt rugați să aibă acest lucru în vedere, în cazul în care vor dori să circule cu mașina pe străzile respective”, a transmis Primăria Timișoara.

Străzile pe care va fi închis traficul rutier sunt: Bulevardul Regele Mihai 1 (Piața Mărăști – stația de taxi), Str. Oituz, Str. Regimul Vânători 5, Str. Matei Corvin, Str. Paul Chinezul, Str. George Coșbuc și Str. Palanca.

În plus, terasele din Piața Unirii vor fi ridicate pentru câteva zile, începând din 14 februarie, localurile urmând să funcționeze doar în spațiile interioare, lucru care nu a fost pe placul tuturor celor vizați.

„De asemenea, pentru montarea scenei și a echipamentelor tehnice, dar și pentru a face față fluxului crescut de vizitatori, terasele din Piața Unirii vor fi ridicate temporar începând cu 14 februarie, ora 17:00, până în 18 februarie, ora 10:00. Începând din 15 februarie, ora 17:00, până în 18 februarie, ora 10:00 vor fi ridicate și terasele din zona extinsă și de pe străzile adiacente. Operatorii economici din Piața Unirii au fost informați și consultați pentru aceste demersuri de către Primăria Municipiului Timișoara și de către echipa care gestionează evenimentul de deschidere. Chiar dacă alte orașe au ales să închidă complet locul de desfășurare a evenimentului de deschidere, Primăria dorește ca operatorii economici să funcționeze în continuare și să aibă puncte interioare de servire. O parte dintre operatori deja au în plan să furnizeze meniuri speciale de tip takeaway în pregătire pentru evenimentul de deschidere”, mai spune comunicatul municipalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.