SURSE Ce așteaptă autoritățile române după anunțul lui Putin de retragere din...

SURSE Ce așteaptă autoritățile române după anunțul lui Putin de retragere din tratatul Noul START. Riscurile pentru Republica Moldova

1
DISTRIBUIȚI

Anunțul făcut, ieri, de preşedintele rus, Vladimir Putin, de suspendare de către Rusia a participării în Noul Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul START) a fost marea surpriză care va reseta, practic, liniile de diplomație în următoarea perioadă, au declarat, astăzi, surse oficiale din cadrul Guvernului României.


După ce Rusia practic a închis și această cale de comunicare, se așteaptă să se vadă care vor fi noile linii diplomatice pe care Kremlinul le va avea, inclusiv după ce, tot ieri, Putin a anulat decretul legat de Transnistria prin care se recunoștea integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Conform analizelor și estimărilor din acest moment, se așteaptă o intensificare a conflictului în Ucraina, dar nu se estimează și o extindere a conflictului militar spre Republica Moldova. Asta nu exclude, însă, ca Rusia să apeleze la soft power – încercări de destabilizare politică care să ducă la schimbare de regim la Chișinău- pentru a prelua controlul asupra Republicii Moldova. Se așteaptă o intensificare atât a acțiunilor pe linia de contact a frontului din Ucraina, cât și a celor non-militare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.