SURSE Pedepse mai dure pentru angajații de la stat care participă la...

SURSE Pedepse mai dure pentru angajații de la stat care participă la fraudarea de fonduri europene. Ce li se pregătește ”teroriștilor șoselelor”

0
DISTRIBUIȚI

Guvernul pregătește noi modificări ale legislației penale, printre obiective aflându-se mărirea pedepselor pentru mai multe infracțiuni, au declarat, astăzi, surse oficiale.


Una dintre modificările care se vrea adoptată de urgență în Parlament este prevederea care prevede ca pedepsele pentru angajații de la stat care fraudează fonduri europene sau sunt complici să fie mărite cu jumătate. ”Dacă le-au fost mărite salariile cu 50%, în caz de fraudă și pedepsele să fie cu 50% mai mari”, au declarat aceleași surse.

De asemenea, se ia în calcul mărirea pedepselor pentru șoferii beți sau drogați care produc accidente soldate cu morți sau răniți.

Vă reamintim că premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne, Lucian Bode, au depus un proiect de lege la Senat prin care propun mărirea pedepselor pentru mai multe infracțiuni cum ar fi încăierarea, loviri sau alte violențe sau vătămare corporală gravă. Aceste modificări – legate de fraudarea fondurilor europene și pentru șoferi – ar urma să fie adoptate la pachet în același proiect legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.