Suspect de crimă în Italia, reținut în vestul țării. Ce au descoperit...

Suspect de crimă în Italia, reținut în vestul țării. Ce au descoperit polițiștii asupra sa

0
DISTRIBUIȚI

Ieri, în urma unei solicitări a autorităților din Italia, polițiștii din vestul țării au efectuat o razie în urma căreia a fost depistat în județul Arad un cetățean italian, bănuit de o crimă în țara sa. Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat azi în fața unui judecător din cadrul Curții de Apel Timișoara cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării.

Acțiunea a fost coordonată de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, iar, în urma cooperării dintre Direcția de Poliție Transporturi, prin Secția Regională de Poliție Transporturi Timișoara (Serviciul Județean de Poliție Transporturi Hunedoara și Serviciul Județean de Poliție Transporturi Arad) și Inspectoratul de Poliție Județean Arad – Serviciul de Investigații Criminale.

”Asupra persoanei în cauză au fost descoperite un telefon mobil, ce prezenta urme de culoare brun-roșcat și un cuțit, posibil arma crimei.


Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 20 spre 21 februarie a.c., în urma unui conflict spontan care ar fi avut loc în Pesaro, Italia, bănuitul ar fi aplicat mai multe lovituri de cuțit victimei sale, apoi ar fi părăsit teritoriul Italiei pe direcția Slovenia – Ungaria – România”, arată IPJ Arad.

Cetățeanul italian a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, în baza mandatului european de arestare emis de autoritățile judiciare italiene, fiind dispusă reținerea sa, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi acesta va fi prezentat unui judecător din cadrul Curții de Apel Timișoara, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării.

”Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Schimbul de date și informați cu autoritățile italiene a fost efectuat prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională”, se mai arată în comunicatul Poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.