Sute de persoane ar trebui evacuate din 11 clădiri afectate de cutremurele...

Sute de persoane ar trebui evacuate din 11 clădiri afectate de cutremurele din ultimele săptămâni, în vestul țării. Locatarii refuză

0
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Hunedoara a dispus miercuri un plan de măsuri după ce un expert a stabilit că este necesară evacuarea a 182 de familii care trăiesc în 11 clădiri din Aninoasa, a căror stare de degradare a fost accentuată de cutremure.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara s-a întrunit, în această după amiază, în ședință extraordinară pentru a stabili măsurile ce se impun în urma unei Note Tehnice întocmită de un expert în construcții, document prin care se arată că este necesară evacuarea locatarilor din 11 clădiri aflate în orașul Aninoasa, din cauza stării avansate de degradare în care se află acestea, accentuată în urma cutremurelor care au avut loc în Gorj și s-au resimțit și în Valea Jiului”, a transmis miercuri ISU Hunedoara.

Conform reprezentanților instituției, în cele 11 blocuri, cu câte un etaj fiecare, aflate grupate în zona „Colonie” a orașului, locuiesc 562 persoane, dintre care 118 sunt copii.

„Asupra stării tehnice a clădirilor, construite în urmă cu peste 100 de ani, nu s-a intervenit niciodată, astfel că acum, pentru cele 182 de familii, trebuie aplicată procedura evacuării”, arată ISU Hunedoara.

CJSU Hunedoara a decis ca, în regim de urgență, să fie identificate de adăpostire temporară pentru utilizarea în cazul producerii unei situații de urgență generate de prăbușirea construcțiilor, să înceapă demersurile pentru efectuarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii măsurilor ce se impun pentru punerea în siguranță a blocurilor de locuințe și să fie identificate suprafețe de teren destinate amplasării, la nevoie, a unor containere modulare.

De asemenea s-a decis desfășurarea unor activități de informare preventivă a populației car locuiește în aceste blocuri.

„Realizarea demersurilor de punere în aplicare a dispozițiilor de evacuare emise de Primăria orașului Aninoasa.


Afișarea la loc vizibil a unor materiale de informare preventivă cu privire la riscurile la care se expune populația ce refuză evacuarea”, au mai decis autoritățile.

Conform acestora, potrivit informațiilor primite de la autoritățile locale, locatarii nu vor sa fie evacuați și, sub semnătură, refuză acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.