Timișoreanul Ioan Popovici pregăstește noi piese: „Muzica mea e o combinație între...

Timișoreanul Ioan Popovici pregăstește noi piese: „Muzica mea e o combinație între Jimi Hendrix, Metallica si Foo Fighters“

0
DISTRIBUIȚI

Chitaristul și solistul timișorean Ioan Popovici pregătește noi apariții în fața publicului local, în cadrul cărora va prezenta și câteva compoziții noi care se vor regăsi pe albumul său solo care va fi lansat în cursul acestui an.

„În data de 10 februarie prezint noi piese din proiectul propriu dar de data aceasta în varianta electroacustică. Acest eveniment este unul special pentru mine pentru că este prima oară când prezint piesele din proiectul meu alături de colegii mei din prima trupă, Effect Band. Colegii mei din vechea trupă, Alin Costache și Oros Dan, lucrează și la alte proiecte muzicale iar de această dată mă bucur că am reușit să sincronizam să fim împreună pe scenă. Melting Dice mi-a oferit ocazia să cânt în deschiderea lor, le mulțumesc pentru asta, am profitat de acest moment ca să pot să mă bucur de concert alături de vechii mei prieteni. Albumul o să fie finalizat anul acesta în decembrie. Aici la cîntare o să prezint și piese mai vechi care nu au fost până acuma prezentate publicului. Piese care au fost lucrate cu băieții, dar nu am apucat să le mai prezentăm.


Încă nu știu numele exact al albumului, dar știu sută la sută că o să fie ceva în legătură cu spațiul și cu elemente astronomice. Muzica mea e o combinație între Jimi Hendrix cu Metallica si Foo Fighters“, a spus artistul timișorean.

Prima apariție a lui Ioan Popovici din cursul acestui an va avea loc în deschiderea concertului Melting Dice din Manufactura în data de 10 februarie.

Ioan Popovici a devenit cunoscut în scena locală în anul 2002 când a făcut parte din trupa Effect, care l-a avut ca mentor pe Arpad Kajtar, o figură binecunoscută în breasla locală, care a activat cu succes mai ales în anii de dinainte de Revoluția din 1989, în vremurile când Timișoara era considerată kilometrul zero al muzicii rock din România. După o serie de apariții împreună cu Arpad Kajtar pe scena unor cluburi și la festivaluri, formația a trecut încet – încet de la cover-uri la compoziții proprii, după care și-a schimbat numele în Flare, iar mai apoi FlareHead.

În luna aparilie a anului trecut, Ioan Popovici a lansat prima sa piesă sub nume propriu, single-ul Voyager având parte și de un videoclip, care a fost urmaat mai apoi de Element Star.
Tot aanul trecut, muzica timișoreană „alternativă“ a avut parte la începutul lunii noiembrie de Muzicon.hub Showcase, o acțiune interesantă care a inclus o cântare alături de câteva nume „fresh“ din orașul de pe Bega, unde spectatorii au avut parte și de un mini – concert cu Ioan Popovici, care a cântat în luna decembrie și la Muzeul Satului Bănățean în cadrul acțiunilor derulate sub genericul Parcul Crăciunului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.