Trei seri de povești portugheze și muzică fado la Timișoara: concerte de...

Trei seri de povești portugheze și muzică fado la Timișoara: concerte de succes cu Ricardo Caria

0
DISTRIBUIȚI

Ricardo Caria, portughezul care zilele trecute a sărbătorit „majoratul“ de când s-a stabilit în România a revenit în Timișoara la sfârșitul săptămânii trecute la Porto Arte, unde artistul a susținut nu mai puțin de trei concerte în fața unui public cât se poate de entuziast, care a degustat pe deplin serile burdușite cu ritmuri fado și nu numai.

Alături de Ricardo Caria au cântat membrii trupei alcătuite din Paul Edeleni, Codrin Dragoi și Jerry Zsolt, iar pe lângă minunatele momente de fado publicul a avut prilejul să asiste și la câteva interpretări ale unor piese românești, printre care s-au numărat Maria Tănase – Aseară ți-am luat cercei dar și o interesantă alegere din repertoriul celor de la Vama, piesa „Epilog“, aceasta din urmă fiind cântată la unison de către spectatori.

Dincolo de interpretarea melodiilor, Ricardo Caria reușește să se strecoare în inima spectatorilor mai ales prin poveștile pline de farmec pe care le introduce între piese, talentul său de storyteller fiind unul de netăgăduit. Una din piesele cântate de el, „Pica do 7” este o poveste de dragoste dintre o fată și un controlor de tramvai în care reprezentanta sexului feminin prinde acest mijloc de transport cu speranța să-și întâlnească alesul inimii sale. O altă melodie din concert, „Dia de Folga”, narează zilele libere iar printre poveștile portughezului care s-a stabilit în țara noastră în 25 ianuarie 2005 se numără și o melodie numită „saudado“, care se traduce prin „dor“.

Nu lipsesc nici momentele comice, căci în piesa „Ó Careca” (de Amalia Rodrigues) Ricardo îi asigură pe toți spectatorii de sex masculin din sală care au chelie că în ziua viitoare le va crește părul… Pe lângă momentele vesele, Ricardo Caria le oferă spectatorilor și piese mai profunde, una din melodiile interpretate de el fiind și „Chuva“ din repertoriul celebrei Mariza, solista portugheză care a cântat la Timișoara în cadrul festivalului Plai în anul 2008.

„Au fost trei seri de poveste la Timișoara. Publicul entuziastic și conectat cu noi, doritori de a învața despre cultura portugheză și muzica Fado. Am împărțit emoția pură dar și bucuria și veselia. Am avut conștientizări despre viață când s-au cântat piese cu încărcătură sufletească mai mare. Spectacolele nostre sunt interactive și publicul participa activ de fiecare dată, cântând și vorbind cu noi între piese. De data asta nu a fost diferit și ne-am bucurat din plin de fiecare moment.


În acest weekend am avut parte de experiențe de neuitat și dorim să revenim cât de curând la Timișoara pentru următorul spectacol. Mulțumim pentru toată energia și pentru toată dăruirea oferite de către publicul prezent la Porto Arte, precum și gazdelor deosebite, ca de fiecare dată. Viva Portugal, Viva o Fado!”, ne-a declarat Ricardo Caria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.