Ultima verificare, cu victorie și bancă scurtă pentru Politehnica. Tavi Benga mai...

Ultima verificare, cu victorie și bancă scurtă pentru Politehnica. Tavi Benga mai vrea îmbunătățiri după testul cu Buziaș

1
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timișoara a încheiat testele iernii cu patru succese și două eșecuri. Astăzi, pe ”Dan Păltinișanu”, a fost 2-0 (1-0) cu Phoenix Buziaș, din Liga 3, formație care la mijloc de săptămână învingea Ripensia pe același teren tot mai greu încercat. Ambele reușite ale alb-violeților au venit pe final de repriză, din picioarele lui Fabian Marincu, respectiv Adi Gîdea, ambii aflați la primele reușite sub comanda lui Octavian Benga.

Poli a avut doar șase rezerve în condițiile în care Bocșan a fost accidentat ușor, Tudor Călin a sosit prea recent iar juniori precum Țurcaș, Boariu ori Gologan au mers cu juniorii mari ai clubului pentru alte amicale în Ungaria.

Prima parte a jocului de pe aceeași arenă cu porțile închise de un an de zile în Capitala CE nu a fost foarte spectaculoasă. Gavra a amenințat poarta lui Lupu mai tare, după o jumătate de oră. În timp ce Marincu a găsit ținta, în minutul 39, cu un șut din marginea careului. Buziașul a avut și ea replici bune și un joc solid, pe un teren execrabil pentru ambele echipe. Phoenix putea chiar egala pe final, dar până la urmă s-a făcut 2-0. După o șansă mare prin Benzar, revenit din accidentare, Gîdea (87) a spart gheața la Poli cu un șut superb din afara careului.

Pentru poliști urmează adevăratul examen, deplasarea de sâmbăta viitoare, de la ora 11, pe terenul Dumbrăviței, aflată cu șapte puncte mai sus. Timișenele au o misiune și mai grea în primăvară în condițiile în care e greu de crezut că Unirea C-ța, ultima clasată, va continua sezonul. Situație în care vor pierde câte trei puncte acumulate cu ”echipa fantomă” a lui Gigi Becali, avantajate urmând să fie contracandidate, precum Baia Mare sau Viitorul Pandurii, care au pierdut puncte cu fosta Farul din acte.

Politehnica: Murariu (46, D. Moldovan) – D. Radu, Sekulic (73, A. Mada), Porumb, Taub (71, Oanea) – Ignea (73, Târșa), Tiihonen – Gîdea, Marincu (73, Benzar), Gavra (73, Bîrnoi). Antrenor: Octavian Benga.

Phoenix Buziaș: Lupu – Rus, Nicolescu, Horcea, Popescu – Butar, Filip, Țugui, Românu – Olariu, Pădurariu. Rezerve: Cuzmanovici – Marina, Roșus, Marin, Mircea, Petruș, Marian Musteța, Marius Musteța, Petruș, Borca, Chistrugă, Ferțu, Avramescu, Matiș. Antrenor: Cosmin Petruescu.

”O victorie împotriva unei echipe bune de Liga 3, cu un antrenor foarte bun, nu zic asta pentru Cosmin care e prietenul meu. O echipă care se apără foarte bine, bine organizată și a fost foarte greu de desfăcut, de a găsi soluții.


Bineînțeles, jocul în general a fost influențat pentru ambele echipe și de calitatea terenului. A fost foarte foarte prost. În general pentru ambele echipe mingea nu avea așa, o continuitate, și multe greșeli de transmisie și preluare la mijlocul terenului. Per total suntem mulțumiți de acest joc. Dsigur se vede că, am și simțit-o, mai avem mult de muncă, trebuie să recunoaștem. Trebuie să venim săptămâna aceasta cu ceva în plus, pentru că sunt mulți jucători și trebuie să fie mai bine coodonați, mai atenți, să se simtă mai bine pe toată durata partidei”, a declarat Octavian Benga, ”principalul” alb-violeților.

”Benzar a revenit și el, spre bucuria noastră a fost singurul accidentat, din luna ianuarie și până acum. Înseamnă că am pregătit bine, dacă nu am avut atâția accidentați. E bine că a revenit și Benzar și așa nu avem un lot foarte numeros, dar încercăm să menținem acest tonus și, de ce nu, să devenim mult mai competitivi”, a mai spus tehnicianul lui Poli.

Despre ultima achiziție acesta a precizat: ”Tudor Călin de abia de ieri a început antrenamentele, astăzi a dat niște teste și probabil într-o săptămân-două va intra alături de echipă și în trei-patru săptămâni va face probabil parte și din lot. Nu putem să riscăm, să-l aruncăm și să se accidenteze. Depinde și de rezultatele de la teste, pe care le-a dat azi dimineață… Banca a fost mai scurtă pentru că, normal, am mai vrut să facem un meci în această după masă, cu o echipă de Liga 3 sau 4, să aibă toți 90 de minute, dar principalele grupe de juniori ale clubului au niște meciuri puternice în Ungaria și atunci am gestionat în așa fel încât să meargă în Ungaria să-și ajute și colegii și să aibă minutele necesare. Ei vor reveni de luni în cadrul echipei. Restul lotului se completează cu jucători din Academie, cinci-șase jucători care fac parte din academia noastră, pe lângă juniorii pe care i-am avut astăzi”.

Pentru Phoenix Buziaș se anunță o primăvară mai bună decât toamna dacă ținem cont de teste per total, Nou promovata timișeană fiind pe 7 în C8. ”E prima înfrângere în șase meciuri de pregătire și de verificare pe care le-am disputat până acum. Trebuia să vină și acest rezultat. Din punctul meu de vedere consider că am făcut un meci bun, cu intensitate, cu ritm, chiar mai bun decât meciul de miercuri, pe care l-am câștigat. Păcat de două greșeli personale, care au dus la primirea celor două goluri. Dar, așa e în fotbal, învățăm, avem echipă relativ tânără și sunt greșeli copilărești, care cu siguranță pot fi corectate până la ora primului meci oficial. Dar sunt mulțumit de efortul băieților, ca atitudine, implicare, suntem încă în căutarea primului 11, pentru că și în această pauză competițională au venit cinci jucători noi, pe care încercăm să-i integrăm, să-i aducem cât mai repede la un nivel de omogenitate bun. Aș vrea să-i felicit pe cei de la Poli și în special pe Tavi, pentru treaba bună pe care o face. Din punctul meu de vedere Poli arată chiar mai bine decât ultimele partide din toamnă. Este o părere personală. S-a văzut astăzi diferență de nivel de pregătire, noi mai avem trei săptămâni până la ora primului joc oficial. Poli doar o săptămână, sunt un pic mai proaspeți, dar sunt lucruri firești în această etapă a pregătirii în care ne aflăm noi”, a spus și Cosmin Petruescu, tehnicianul lui CS Phoenix.

Buziașul speră ca în următoarele luni să poată evolua din nou acasă, pe o arenă de Tip 1 (teren sintetic) care trebuie finalizată în primăvară în oraș. Până acum Phoenix a jucat la Timișoara și, mai recent, în C, la Carani. ”Suntem peste tot acasă, din acest punct de vedere sunt anumite probleme, pe care stafful administrativ încearcă să le rezolve… până se face stadionul, chiar în această perioadă s-au reluat lucrările la stadion, sperăm ca în această primăvară să se respecte termenul înaintat și să poată fi dat în folosință. Trebuia dat în urmă cu un an, am înțeles că firma care a câștigat licitația a intrat în insolvență. Au fost niște probleme, dar cred eu că s-au remediat și sperăm ca în această primăvară să ne putem muta la noi acasă, alta e emulația, e prima dată când echipa a ajuns în Liga 3 și cu siguranță oamenii de acolo merită să vadă un fotbal bun”, a concluzionat Petruescu.

La Buziaș evoluează o serie de juniori împrumutați chiar de la Poli: Cuzmanovici, Butar, Olariu și Pureca, ultimul a fost menajat azi din cauza unei răceli.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.