Un nou cutremur în Turcia, în zona afectată de seismele de la...

Un nou cutremur în Turcia, în zona afectată de seismele de la începutul lunii februarie

0
DISTRIBUIȚI

Autoritățile spun că cel puțin o persoană a murit și 69 au fost rănite, luni, în urma cutremurului de 5,6 care a dus la prăbușirea unei fabrici în Kahramanmaras, regiunea care încă se resimte după cutremurele din 6 februarie.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,6 grade a lovit estul Turciei, provocând moartea a cel puțin unei persoane și rănirea a zeci de persoane, iar unele clădiri avariate s-au prăbușit.

Cutremurul de luni a devenit cel mai recent cutremur major care a zguduit sudul Turciei, în timp ce regiunea se resimte încă în urma cutremurelor masive anterioare care au ucis peste 50.000 de persoane în sudul Turciei și în nord-vestul Siriei.

Cel mai recent cutremur a fost centrat în orașul Yesilyurt din provincia Malatya, a declarat agenția de gestionare a dezastrelor din țară (AFAD).

AFAD arată că persoana care a fost ucisă se afla într-o fabrică ce s-a prăbușit în Kahramanmaras. Alte 69 de persoane au fost rănite.

Primarul din Yesilyurt, Mehmet Cinar, a declarat pentru televiziunea HaberTurk că mai multe clădiri din oraș s-au prăbușit, inclusiv o clădire cu patru etaje în care un tată și fiica sa au rămas blocați.

Cinar a spus că cei doi intraseră în clădirea avariată pentru a-și lua lucrurile.

Imaginile de televiziune au arătat cum bărbatul era transportat pe o targă într-o ambulanță, în timp ce echipele de salvare încercau să ia legătura cu fiica sa în interiorul clădirii avariate.

Al Jazeera, care transmite din Gazientap, a transmis că seismul a fost resimțit și de persoanele care trăiesc în tabere temporare după ce au fost strămutate în urma cutremurelor anterioare.

„Cutremurul a fost resimțit și aici, în centrul orașului Gaziantep, chiar acolo unde cei care au fost afectați de cutremurele care au avut loc pe 6 februarie locuiesc acum în corturi.


A generat din nou teamă și angoasă”.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că cel puțin 1,5 milioane de persoane au rămas fără adăpost în sudul Turciei, iar peste 500.000 de locuințe trebuie reconstruite.

Aproape 10.000 de replici au fost raportate din 6 februarie, potrivit AFAD.

Săptămâna trecută, Turcia a declarat că aproximativ 865.000 de persoane trăiesc în corturi și 23.500 în case container, în timp ce 376.000 de persoane se află în cămine studențești și pensiuni publice în afara zonei afectate de cutremur.

Ultimul cutremur vine la câteva zile după ce Turcia a început o operațiune de relocare a persoanelor care trăiesc în corturi în orașe-container, prima fază urmând să mute oamenii în 15.000 de containere.

Autoritățile turce au extins o anchetă penală asupra persoanelor responsabile pentru clădirile dărâmate de cutremurul mortal care a lăsat milioane de oameni fără case.

De asemenea, guvernul a fost acuzat de aplicarea relaxantă a normelor de siguranță înainte de cutremure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.