Vaporașele revin pe Bega odată cu primăvara. Va crește și numărul bicicletelor...

Vaporașele revin pe Bega odată cu primăvara. Va crește și numărul bicicletelor din sistemul VeloTM

0
DISTRIBUIȚI

Transportul public de pe Canalul Bega își va relua activitatea începând cu data de 1 martie 2023. STPT a anunțat că cele șapte vaporașe au andocat pe platforma special amenajată în depoul Dâmbovița în luna decembrie a anului trecut, intrând în revizie tehnică.

„Vaporașele destinate transportului public vor fi scoase la apă în data de 25 februarie, urmând să fie supuse testelor de rutină până în 1 martie, dată la care va fi reluat transportul public pe Bega, pe tronsonul navigabil stația Ardealul – stația Mihai Viteazul. Începând cu data de 4 martie, se vor relua și cursele de agrement, pe ruta stația „Catedrala Mitropolitană” – Ecluza Sânmihaiu Român și retur. Aceste curse se vor efectua la fiecare sfârșit de săptămână, sâmbăta și duminica, de la orele 12 și 17. Mai multe detalii despre traseu, stații și graficul de circulație sunt afișate în stațiile de pe Canalul Bega și pe site-ul oficial al STPT (Grafice – stpt.ro)”, a transmis Societatea de Transport Public Timișoara.

De asemenea, STPT a anunțat că, tot de la 1 martie, va fi mărit și numărul bicicletelor din sistemul VeloTM în cele 34 de stații special amenajate în Timișoara.


Mai exact, peste 300 de biciclete vor fi puse la dispoziția celor care doresc să le folosească ca alternativă de transport în Timișoara, după ce acestea au fost supuse reviziei tehnice, în cadrul atelierului din depoul Dâmbovița. Începând cu aceeași dată, utilizatorii TroTM vor putea apela la serviciul de închiriere trotinete, aceștia putând ridica oricare din cele aproape 100 de trotinete care vor fi amplasate în cele 13 stații special amenajate.

„Toate cele trei subsisteme de transport public au însemnat un real succes și anul trecut, mulți dintre utilizatorii transportului public în comun convențional (cu tramvaiul, troleibuzul, autobuzul sau minibuzul) deplasându-se și cu ambarcațiunile pe Canalul Bega, bicicletele sau trotinetele. Aproximativ 200.000 de pasageri (184.609) au preferat să se deplaseze cu cele 7 ambarcațiuni pe Canalul navigabil Bega, în cele 3.951 de curse efectuate în regim de transport public, dar și în cursele de promenadă, care au loc la fiecare sfârșit de săptămână. Dintre cei 26.000 de utilizatori înregistrați în sistemul TroTM, peste 16.000 au ales să se deplaseze cu cele peste 300 de biciclete puse la dispoziție, în 2022. Subsistemul de transport public TroTM are 11.140 de utilizatori, aceștia utilizând cele aproape 100 de trotinete de 23.161 de ori”, a mai comunicat STPT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.