Votul pentru bugetul Timișoarei pe 2023, amânat. Tabără: „Adoptarea bugetului public fără...

Votul pentru bugetul Timișoarei pe 2023, amânat. Tabără: „Adoptarea bugetului public fără o dezbatere publică încalcă grav articole din lege”

0
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Cosmin Tabără a anunțat că votarea bugetului pe anul 2023 a fost scoasă de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Timișoara de astăzi. Liberalul acuza administrația USR de „un demers iresponsabil și dictatorial”, proiectul fiind introdus pe ordinea de zi fără ca aleșii locali să-l poată studia corespunzător și fără o dezbatere publică în prealabil.

„Adoptarea bugetului public fără o dezbatere publică încalcă grav articole din lege, încalcă principiul transparentei și publicității, dar încalcă și bunul simț al democrației.


Presiunea pusă de consilierii PNL din cadrul consiliului local, dar și reacția sindicatului condus de Tiberiu Negrei, a mass-media locale, a determinat executivul primăriei să organizeze o dezbatere publica mâine, urmând ca dezbaterea proiectului de buget să se facă într-o nouă ședință care va avea loc luni. De ce nu s-a făcut de la început acest lucru? De ce nu încercați să ascultați și de cei care știu și nu doresc răul orașului? În numele colegilor de la PNL, ne cerem scuze pentru orice întârziere cauzată de acest fapt, dar respectarea legii este primordială”, a transmis Cosmin Tabără înaintea ședinței de astăzi a CLT.

Dezbaterea publică va avea loc vineri, 03 februarie, 2023, ora 12, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara, Bd. CD Loga nr. 1, et. 1  și prin platforma online ZOOM.

Pentru transmiterea propunerilor, sugestiilor sau opiniilor cu privire la proiectul de hotărâre supus dezbaterii, cetățenii interesați se pot adresa în scris Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală sau în format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro, până la data de 03.02.2023, ora 11.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.