Adversarul lui Flavius Biea pentru titlul mondial IBA vine până la urmă...

Adversarul lui Flavius Biea pentru titlul mondial IBA vine până la urmă din Argentina

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: diariodemocracia.com

Pugilistul din vestul țării va întâlni încă un adversar din Țara Tangoului. Pe 5 mai, la Mioveni, Flavius Biea se va lupta cu Juan José Velasco, pentru primul său titlul mondial. Inițial se credea că el va da piept cu un boxer din Ecuador. De altfel, reprezentanții lui Biea au subliniat că argentinianul e adus ”după negocieri intense”.

În urmă cu un an, Biea îl învingea acasă, la Timișoara, pe un alt argentinian, Ricardo Vilalba, și își păstra atunci centura IBC Intercontinental.

Juan José Velasco e un pugilist care a făcut parte din lotul național al Argentinei și are o experiență importantă în boxul amator cu competiții pe care și le-a adjudecat în Cuba, Azerbaidjan sau Rusia.


În boxul profesionist are 24 de victorii (15 ko) și doar 3 înfrângeri (3ko). A fost de asemenea de două ori campion WBA latino și o dată WBC latino.

Până acum pe Juan Jose Velasco l-au învins doar campionul mondial, Regis Prograis în lupta pentru titlul mondial interim WBC, Mario Barrios fost campion mondial WBA și Elvis Rodriguez, boxer de origine dominicană cu rezidență în Statele Unite, clasat pe locul 27 mondial.

Boxing Fighting Championship 3-Lupta Biea Pentru România va avea loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 20.00 la Sala Sporturilor, din Mioveni.

Flavius Biea ar putea deveni al cincilea român campion mondial la box profesionist. Până acum el are 21 de victorii și doar o înfrângere la ”pro”, titlul de campion național, campion WBA Continental, de patru ori campion IBA Intercontinental si campion WBC Continental Latin Silver.

Meciul dintre cei doi se va disputa pe durata a 12 reprize pentru titlul mondial IBA.
Pentru acest titlu au luptat mai multe nume sonore din box precum: Floyd Mayweather, Oscar de la Hoya, Roberto Duran,Roy Jones Jr., Arturo Gatti sau Laila Ali.

În meciul de co-main event, Mihai Nistor, românul care l-a facut knockout pe Joshua la amatori,il va infrunta pe argentinianul Guillermo Ruben Andino într-un meci de opt reprize pentru titlul IBA International.

De pe fight card nu vor lipsi nici alte nume importante precum: Amansio Paraschiv, James Chereji, Florin Cardos si Mirel Dragan iar fight cardul va fi completat de Alexandru Niță, Valentin Mogoș, Mihai Văduva și Claudiu Ienci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.