Anchetă a poliției după ce muncitori vietnamezi au fost suprinși la vânătoare...

Anchetă a poliției după ce muncitori vietnamezi au fost suprinși la vânătoare de popândăi

2
DISTRIBUIȚI

Polițiștii timișeni au deschis o anchetă pentru braconaj, după ce imagini în care mai mulți cetățeni vietnamezi aflați la muncă la Timișoara par că vânează popândăi. Popândăul, însă, este o specie protejată prin lege, în România.

Conform adevarul.ro, mai mulți cetățeni vietnamezi, care locuiesc în căminul fabricii Smithfield de pe strada Polonă din Timișoara, au fost filmați în timp ce săpau pe un câmp și prindeau popândăi.


Situația a fost semnalată de Anamaria Manolea, președintele Asociației pentru Susținerea, Promovarea și Aplicarea Drepturilor Animalelor, care a primit imaginile de la un fotograf din Timișoara.

„Am primit primit un mesaj de la un fotograf, care mi-a spus că că un alt fotograf, prieten cu el, a surprins în zonă în mai multe rânduri un grup de vietnamezi care prindeau popândăii pentru a-i consuma. Acolo unde au fost filmați vietnamezii e o zonă în care s-ar afla vreo 2.000 de popândăi. E pe strada Torino, aproape de căminul de la Smithfield. Se vede pe filmare că prind popândăii și îi pun într-un bidon de plastic. Ce ar putea să facă ei? Îi mănâncă, în mod cert. La ei ceva obișnuit”, a declarat Anamaria Manolea, citată de adevarul.ro.

Polițiștii au confirmat deschiderea unei anchete pentru braconaj. „La data de 28 martie 2023, la Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a fost înregistrată o sesizare ce privește acte de braconaj a unor specii protejate de lege. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale”, a transmis IPJ Timiș.

2 COMENTARII

  1. Va rog sa va mai interesati de acest caz si sa ne tineti la curent, sa nu fie doar o stire si atat. Avem tot mai multi muncitori din aceste tari, si ei vin cu obisnuintele de acasa, nici cei care ii aduc (firmele de recrutare) nici angajatorul nu sunt responsabili pentru ei si nu le fac nici o pregatire despre ce inseamna alta cultura si cum e un comportament rezonabil in alta parte a globului decat unde au crescut. Din pacate si legile noastre sunt gaunoase sau lipsa, si unde sunt nu se aplica. Va rog sa va mai interesati de mersul aceste anchete, si ar fi interesant sa faceti un articol si cu firmele care ii aduc si cu angajatorii, sa ne spuna cam care sunt pasii de integrare, pe care ei ii fac cu acesti oameni, care probabil si la ei acasa sunt din o patura sociala defavorizata si needucata.

    Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2023/03/ancheta-politiei-dupa-ce-muncitori-vietnamezi-au-fost-suprinsi-la-vanatoare-de-popandai/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.