„Cei care iubim Timișoara”: Pragu’ de Sus lansează o piesă de suflet,...

„Cei care iubim Timișoara”: Pragu’ de Sus lansează o piesă de suflet, pe un refren imaginat de scriitorul Robert Șerban

0
DISTRIBUIȚI

Membrii formației Pragu’ de Sus au anunțat că la începutul săptămânii viitoare vor lansa o nouă melodie, „Cei care iubim Timișoara”. Melodia va putea fi ascultată în premieră luni, 20 martie, ora 11, la Radio Timișoara, în emisiunea „De la Om la Om” moderată de Radu Micu, și va avea parte de un videoclip care va fi filmat în cadrul următorului concert al trupei din orașul nostru.

„Este o piesă care vine din scânteia altei piese… care n-a fost terminată. Inițial melodia era gândită pentru proiectul care aniversa 100 de ani de existență a Politehnicii Timișoara. Acolo a venit Robert Șerban cu niște versuri, m-am uitat peste ele și mi-a atras atenția refrenul cu «Noi suntem cei care iubim Timișoara». El a scris versul ăsta, el e muza piesei. De acolo a plecat refrenul… Atunci am rămas cu ideea în sertar și recent ne-am hotărât să fructificăm ideea asta cumva. Am regândit-o și ne regăsim în piesa asta.Chiar dacă noi locuim în Deva acum, ne-am născut la Timișoara ca trupă.


Maternitatea Pragului de Sus a fost la Timișoara. Am stat mulți ani aici și suntem legați sufletește de Timișoara, ne simțim bine, venim des și nu e o piesă fake“, a spus solistul formației Pragu de Sus, Călin Bârcean.

Melodia „Cei care iubim Timișoara“ a fost cântată în premieră absolută vineri seara, la Porto Arte, la finalul concertului acustic pe care solistul trupei l-a susținut aici. Călin Bârcean a mai precizat și faptul că peste două sau trei săptămâni trupa Pragu’ de Sus va susține un nou recital în orașul nostru, ocazie cu care se va filma și videoclipul piesei care anunță și următorul material discografic al formației.

„2023 este un an de amploare pe plan cultural în Timișoara. Părerea noastră este că nu trebuie să stăm pe margine și să comentăm. Așa cum s-a întâmplat la deschiderea capitalei culturale europene… că de ce au venit ăia și nu ăialalți. Trebuie să facem ceva fiecare pe palierul său artistic, cultural. Fiecare artist trebuie să contribuie cultural cu produse vii și noi. Restul e cancan. Prin piesa asta îi provoc pe toți colegii mei din toate domeniile artistice, să creeze. Să surprindă anul ăsta, să-l imortalizeze artistic. Noua noastră melodie se va putea auzi doar la Radio Timișoara în primă fază dar vom filma un videoclip pe care sperîm să-l lansăm peste aproximativ o lună. Nu știu dacă piesa asta poate fi un imn. Mi-e teamă de acest cuvânt. Nu vin cu ștampila asta. Așa a ieșit piesa. Eu când fac o piesă, o fac ca să se lipească de om. Să fie cantabilă. În seara asta am cântat-o pentru prima oară aici la Porto Arte și lumea pe final o cânta cu mine. Ăsta e un barometru… care spiune multe. Eu vin cu o piesă și lumea decide, publicul alege. Vom vedea cum merge piesa. Nu prea cred în rețetele astea prestabilite. E o piesă care credem noi că o să prindă, o piesă frumoasă. Despre asta e vorba. Mai încolo ce o să se întâmple… cine știe? Muzica odată lansată pe piață poate fi cântată și răscântată de oricine“, a mai adăugat Călin Bârcean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.