Concert cu trupa Delta pe obraz, inclus în Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”,...

Concert cu trupa Delta pe obraz, inclus în Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Săptămâna viitoare la Timișoara va avea loc un concert cu formația Delta pe Obraz, care va cânta pentru prima oară în orașul nostru. Evenimentul face parte din Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”, organizat de către Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara, și va avea loc în 24 martie de la ora 21 la Casa Tineretului.

Formația Delta pe Obraz a fost fondată în 2016 de doi colegi de la actorie – Gheorghe Gușan și Cristian Chirila. Au început de la punerea unor poezii pe acorduri de chitară.


Muzica Deltei a oscilat pe parcursul anilor între poetry rock și poetry folk. În urma concursul național POT MUSIC 2018, echipei i s-au alăturat alți doi membri.Trupa basarabeană „Delta pe obraz” a avut ocazia să cânte în deschiderea trupelor Luna Amară, Fără Zahăr, Gândul Mâței, Coma și mule altele.

În noua formulă, cu cinci membri, formația a lansat melodia „Moarte” și a susținut primul concert în 8 martie 2020 la Chișinău, cu distorsiuni, bas și tobe vii. Muzica lor se apropia tot mai mult de rock-ul alternativ și pop rock. Odată cu începerea războiului din Ucraina, Delta pe obraz nu întârzie să-și exprime solidaritatea cu țara vecină, prin lansarea piesei „După război”. Urmează al doilea concert pe 6 mai 2022, încununat de o altă lansare – „Amanta”. Tinerii din trupa Delta pe obraz încearcă să creeze o tradiție care constă în lansarea pieselor pe data de 20 a lunii – făcând parte, deocamdată, „Minte-i frumos”, „Epitaf” și „Nu mă ating”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.