Concert inedit la Timișoara, cu muzică populară românească și muzică tradițională indiană

Concert inedit la Timișoara, cu muzică populară românească și muzică tradițională indiană

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1060157233">

Sala Capitol găzduiește sâmbătă, 18 martie, de la ora 19:00, ineditul spectacol „Suflet. Peisaje muzicale din Carpați și Himalaya”, în care folclorul românesc se întâlnește cu muzica tradițională indiană, într-un recital de nai, bansuri și tabla, instrumente de suflat din cele două spații culturale, într-un dialog între două culturi ale lumii.

Artiștii invită publicul la o fascinantă călătorie sonoră, cu interpretări surprinzătoare ale unor îndrăgite piese din folclorul românesc, alături de un repertoriu inspirat din anotimpurile și festivalurile indiene, cu un program de o mare diversitate a celor două țări, aflate pe două continente diferite, de la doină la Dhun, de la horă la hori sau de la sârbă la raga.

Mesager al cântecului popular din Mehedinți la nai și la voce, Narcisa Băleanu va da glas unor reprezentative cântece tradiționale, Bhaskar Das, unul din tinerii maeștri ai muzicii clasice indiene la bansuri, va reda prin flautul său din bambus spiritul ancestral al civilizației indiene iar Amit Mishra, la tabla, va adăuga, cu ajutorul acestui instrument de percuție, forță și dinamism întregului program muzical.

Biletele concertului, care este organizat de centrul cultural „Rabindranath Tagore” în parteneriat cu filarmonica timișoreană, cu susținerea ambasadei Indiei la București și a ministerului Culturii din India, pot fi cumpărate de pe Myticket.ro  și de la casa de bilete a filarmonicii „Banatul” Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.