Concursul de preparare a cârnaților tradiționali din Tormac, la cea de-a șaptea...

Concursul de preparare a cârnaților tradiționali din Tormac, la cea de-a șaptea ediție

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Cea de-a 7-a ediție a concursului de preparare a cârnaților tradiționali de la Tormac a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în comuna din județul Timiș, evenimentul fiind organizat de Asociația Fermierilor Maghiari din Tormac.

Binecunoscutul concurs a beneficiat de un interes deosebit din partea publicului, iar atmosfera muzicală a fost asigurată de Szarvas Lajos. La fața locului au fost disponibile o serie de produse realizate după rețete tradiționale iar competiția a fost îmbogățită și de câteva momente culturale, invitata specială a evenimentului fiind Guth Emilia.

În urma deliberării juriului câștigătorii ediției din acest an au fost „Dansatorii din Tormac“ (locul unu), echipa din Otvești (locul doi) și echipa din Moșnița (locul trei), iar un premiu special a fost acordat echipei Délvidék Legjava din Serbia.

„Totul a pornit la o întâlnire cu câțiva prieteni . la taclale, la un pahar de… vorbă, unde fiecare spunea cum își prepară cârnații. Apoi, am mers la mine acasă la un grătar, mai bine spus am făcut un purceluș la cuptor și tot la cuptor am băgat ceva cârnați proaspeți. În timpul mesei, toți au spus că sunt foarte buni și le-am propus să organizăm un concurs să vedem care face mai bine cârnații. Așa s-a născut ideea, cu prietenii în fața cuptorului de acasă“, a declarat Szabó László, reprezentantul organizatorilor acestui concurs despre cum s-a născut acest inedit eveniment.

Foto: Geza Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.