Construcția conductei de gaze Timișoara – Moravița, declarată „proiect de importanță națională”....

Construcția conductei de gaze Timișoara – Moravița, declarată „proiect de importanță națională”. Un alt proiect similar din Banat, scos la licitație

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Conducta de transport gaze „Timișoara – Deta – Denta – Moravița”, cu o lungime de 52,3 kilometri, a fost declarată proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern inițiat de Ministerul Energiei.

„Zona Deta va avea, cu prioritate, o nouă țeavă de gaz! Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru declararea proiectului de investiții «Conductă de transport gaze naturale Timișoara – Deta – Denta – Moravița» ca proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale se află în transparență publică și, în câteva săptămâni, va obține, de urgență, autorizația de construire.


Alimentarea cu gaz a zonei Deta reprezintă o problemă de interes județean de care ne-am ocupat din primul moment deoarece riscă să afecteze peste 15.000 de persoane, scoli și unități medicale. Deși am contribuit la fiecare soluție temporară, atunci când cetățenii s-au confruntat cu scăderea presiunii sau a întreruperii gazului, nu ne-am oprit din căutarea unei rezolvări pe termen lung a situației. Declararea prin Hotărâre a Guvernului a proiectului de investiții ca fiind de importanță națională în domeniul gazelor naturale înseamnă că acesta beneficiază de derogări si facilități în ceea ce privește drepturile asupra terenurilor afectate de lucrările de construire a conductei și de celeritate în derularea etapelor de obținere a avizelor sau autorizațiilor”, a transmis astăzi Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Tot în Banat, o altă conductă de transport a gazelor naturale, în lungime de 180 de kilometri, a fost scoasă la licitație. Contractul în valoare de aproape jumătate de miliard de lei vizează construcția conductei de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa (inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică). Acest proiect a fost declarat „de importanță națională” în 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.