Delegația CCIAT, primită de ambasadorul României la Tokyo

Delegația CCIAT, primită de ambasadorul României la Tokyo

0
DISTRIBUIȚI

tokyo

O delegație a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș aflată într-o misiune economică în Japonia între 25 martie și 2 aprilie a fost primită ieri, 30 martie, de Excelența Sa Ovidiu Dranga, ambasadorul României la Tokyo.

Prilejul a fost folosit pentru trecerea în revistă a particularităților pieței nipone într-un schimb de idei cu antreprenori români din Japonia. Dialogul a abordat premisele unor posibile colaborări între companii românești și nipone, în domenii de interes comun.


Pe lângă programul profesional, reprezentanții companiilor timișene vor vizita obiective turistice aparţinând culturii și civilizaţiei nipone din Tokyo, Osaka, Kyoto, Kamakura și Nikko.

Japonia este a doua putere economică în Asia-Pacific şi a treia la nivel mondial, unul dintre statele asiatice cu care România are relaţii speciale la nivel de parteneriat strategic, fiind totodată unul din principalii parteneri economici asiatici ai României, care a sprijinit cu asistenţă financiară şi tehnică procesul de reforme din România precum reabilitarea unor porţiuni de drumuri naţionale şi căi ferate, modernizarea unei centrale termoelectrice, a unei porţiuni a portului Constanţa, realizarea liniei de metrou care va lega capitala de aeroportul Otopeni. La sfârșitul anului trecut, investițiile nipone în România totalizau peste 385 milioane dolari, Japonia fiind cel de-al XXII-lea partener investițional al țării noastre, numărul companiilor mixte românești înființate cu participarea de capitaluri japoneze fiind 388. Principale investiţii nipone în România au fost realizate în industria auto  – componente/piese de schimb şi componente electrice, anvelope – rulmenţi sau produse electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.