Descinderi la o importantă firmă de jocuri de noroc și pariuri. Care...

Descinderi la o importantă firmă de jocuri de noroc și pariuri. Care este legătura dintre prejudiciul uriaș și incendiul de la fosta fabrică a lui Iskandarani UPDATE 2 Precizările Mozzart

0
DISTRIBUIȚI

Operațiune de proporții a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în această dimineață, la Timișoara și București, într-un dosar de evaziune fiscală de proporții. Vizată este firma de jocuri de noroc și pariuri sportive – New Mozzart, care are sediul social în Timișoara și care are acționari sârbi.

Polițiști și trupele speciale ale Jandarmeriei au descins în paralel în mai multe locații ale firmei și la domiciliile mai multor angajați ai firmei de pariuri. Conform primelor informații, prejudiciul se ridică la peste trei milioane de euro. Interesant este faptul că firma își depozita aparatele de joc în fosta fabrică de țigări a lui Zaher Iskadarani, de la ieșirea din Timișoara spre Săcălaz. Toate acele aparate și contabilitatea firmei de pariuri au fost distruse în incendiul devastator de anul trecut, din 14 aprilie, fumul gros degajat atunci și suprafața uriașă în flăcări determinând autoritățile să emită un mesaj Ro-alert.

UPDATE Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunţat că se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor.


Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul PÎCCJ – SUPC, polițiști din cadrul IGPR – Direcția de Investigare a Criminalității Economice și IPJ Arad – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în aplicare zece mandate de percheziție domiciliară pe raza Municipiului București (patru) și a județului Timiș (șase).

„Pe teritoriul României s-a constituit un grup infracțional organizat, format din cetățeni sârbi și cetățeni români, cu scopul eludării obligațiilor fiscale prin înregistrarea în documentele contabile ale unor societăți cu obiect de activitate jocuri de noroc și pariuri sportive a unor cheltuieli care nu s-au efectuat în realitate. În mod concret, cheltuielile erau justificate sub forma unor câștiguri fictive la jocuri de noroc și pariuri sportive, urmărindu-se în acest mod minimizarea sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit”, se arată în comunicatul de pe pagina Ministerului Public.

UPDATE 2 Firma de pariuri și jocuri de noroc a trimis pe adresa PRESSALERT.ro un mesaj cu o serie de precizări.

„Compania Mozzart își desfășoară activitatea pe teritoriul României de peste 15 ani. La nivel de grup suntem prezenți în 10 țări, pe trei continente și ne supunem legilor fiecărui stat în parte. Ca și restul companiilor cu investitori sau patronat din afara statului, contribuim la buget, având peste 280 de angajați, toți cu forme legale și taxe plătite la zi. Referitor la incendiul menționat în articol, confirmăm că într-adevăr am avut închiriat un spațiu în respectivul depozit din județul Timiș, sediul administrativ al companiei noastre fiind în Timișoara. Colaborarea dintre noi și proprietarul spațiului și-a produs efectul legal, prin intermediul unui contract de închiriere încheiat în condițiile legii. Pentru orice fel de informații și spre buna soluționare a oricăror anchete, colaborăm cu organele de cercetare și vom pune la dispoziție toate elementele necesare”, a transmis compania, fără să lămurească, însă, situația actelor contabile care au dispărut în incendiul de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.