Despre insolvență și prevenirea acesteia, într-un nou seminar organizat de CCIAT

Despre insolvență și prevenirea acesteia, într-un nou seminar organizat de CCIAT

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Un nou seminar, cu tema „Insolvența în contextul actual și modalități de prevenire a acesteia” va fi organizat de Camera de Comerț și Industrie a României și SCA Piperea și Asociații, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în data de 6 aprilie, între orele 10:00 și 15:00, în sala „Banat” a Centrului Regional de Afaceri din Timișoara.

Dificultatea financiară și insolvența sunt probleme cu care se confruntă companiile, dar și creditorii, afectați de dificultățile partenerilor de afaceri, așa încât vor fi prezentate idei și măsuri de limitare a expunerii înainte de intrarea în insolvență a partenerului, drepturi și obligații ale creditorilor o dată cu deschiderea procedurii, având la bază experiența în domeniul insolvenței acumulată în peste 20 de ani și din derularea a peste o mie de cazuri.

Echipa de specialiști care vor susține seminarul este alcătuită din dr.


avocat Gheorghe Piperea, partener coordonator SCA Piperea și Asociații și RomInsolv SPRL, Alexandru Rățoi, partener SCA Piperea și Asociații, Florian Mateiță și Mircea Deaconu, parteneri ai RomInsolv SPRL. Co-moderator și lector este dr. av. Flavia Consuela Crăciun , practician în insolvență, arbitru la Curtea de Arbitraj a CCIAT, care va prezenta problematica aferentă creanțelor curente în procedura insolvenței.

Este de notorietate faptul că fiecare afacere trece mai devreme sau mai târziu prin diferite provocări, iar pentru a le depăși, este nevoie de o strategie, de o analiză și de un plan de restructurare și reorganizare. Există soluții de evitare a insolvenței, dar există și modalități de tratament judiciar/administrativ ale dificultăților financiare mai grave ale întreprinderilor. Fiecare manager trebuie să cunoască faptul că insolvența poate fi prevenită printr-un management de criză foarte bine pus la punct și prin proceduri de restructurare, trebuie să fie informat dacă există și beneficii ale insolvenței și, totodată, și nu în ultimul rând, cine și cum ar putea profita de pe urma insolvenței.

Conferința este structurată în două sesiuni și o pauză de cafea iar  taxa de participare este de 150 lei + TVA pentru membrii CCIAT și de 200 lei + TVA pentru nemembri, data limită de condirmare fiind 4 aprilie. Confirmările de participare se trimit la adresa de e-mail mvasiu@cciat.ro iar informații suplimentaqre se pot obține la nr. de telefon 0736 985 482.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.