Dezvăluire surpriză despre administraţia Fritz după atacul la Robu în ultimul dosar...

Dezvăluire surpriză despre administraţia Fritz după atacul la Robu în ultimul dosar DNA care vizează Primăria Timişoara

8
DISTRIBUIȚI

După ce DNA Timişoara a anunţat că fostul primar Nicolae Robu este cercetat penal pentru eliberarea ilegală a unei autorizaţii de construire, actualul edil Dominic Fritz l-a atacat într-o declaraţie de presă, referindu-se mai mult la foştii angajaţi. Ulterior, avocata Roxana Iliescu, consilier local, a dezvăluit că şi Fritz este implicat în eliberarea unor documente pentru această construcţie.

„Sunt urmăriți penal pentru niște probleme la urbanism fostul primar Robu, cât și trei foști angajați. În ceea ce îl privește pe domnul Robu, nu vreau să comentez, nu știu dacă este sau nu corupt, este treaba lui să își demonstreze inocența, în cadrul sistemului de justiție.


Pot să spun însă că niciunul dintre suspecţi nu mai lucrează în Primăria Municipiului Timişoara şi unii dintre acei oameni ale căror posturi le-am desfiinţat şi care m-au dat în judecată pentru acest lucru, acum sunt vizaţi de dosare de corupţie”, a spus Fritz.

Roxana Iliescu a reacţionat astfel la declaraţiile edilului pe tema imobiliului construit ilegal pe Str. Muncitorilor nr. 47: „În condițiile în care pentru acest imobil instanța civilă a anulat Autorizația de Construire (la fel ca în cazul colegei de partid a primarului, Aida Szilagy), iar în dosarul penal era deja începută urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată, actualul primar a semnat o nouă Autorizație de Construire pentru imobilul din Str. Muncitorilor”.

În continuare aceasta a detaliat, postâd inclusiv documente pe pagina ei de Facebook: „1) Pentru acest imobil administrația Fritz a emis un nou Certificat de Urbanism în 6 iulie 2022: CU Nr. 1950; 2)Acest nou Certificat de Urbanism a făcut obiectul unui control de legalitate din partea Inspectoratului de Stat în Construcții în decembrie 2022, iar în urma controlului au fost constatate neconformități și s-au dispus măsuri conform Procesului Verbal de Control nr. 10154/14.12.2022; 3) În 30 ianuarie 2023, Fritz a semnat noua Autorizație de Construire pentru imobilul din Str. Muncitorilor: AC 64/30.01.2023”.

8 COMENTARII

  1. Doamna “avocat”, sunt apolitic si nu iau apararea nimanui, putin imi pasa despre titularul acestei povesti.
    Cu tot respectul insa, va invit, avand in vedere pozitia publica (cel putin) in care va aflati, sa ganditi inainte de a face declaratii.
    Oare ar trebui cineva sa isi “dovedeasca inocenta? Ce facem cu sintagma “oricine este nevinovat pana la proba contrarie/ pana este condamnat de catre instanta”?
    Este oare misiunea subiectului “sa isi demonstreze inocenta” (valabil pentru orice speta), avand in vedere existenta prezumtiei de nevinovatie (vezi art. 4 cod procedura penala) , despre care se pare ca ati uitat in clipele in care faceti aceste declaratii?
    Aceste “iesiri publice” pe care le aveti, cu astfel de declaratii sunt cel putin sub nivelul profesiei cu care s-ar “recomanda” un student de anul 3 la drept.
    Cum zic altii: “multumim pentru serviciul public pe care il prestati”.

    • Madam Iliescu nu e proastă, dimpotrivă w sclipitor de inteligenta, insa la fel și de parșivă cînd răstălmăcește lucrurile… Mușcă din orice poziție

    • Afirmatia ii apartine lui Fritz, ia vedeti inca o data; oricum usereul si tinerii frumosi si liberi is cei care de ani de zile au intoxicat spatiul public cu aceste imbecilitati ticaloase de „dovedirea nevinovatiei”

    • FRIŢ este citat că a spus: ,,este treaba lui să își demonstreze inocența, în cadrul sistemului de justiție” nu Roxana Iliescu. Aşa că poţi să critici usriştii neprofesionişti şi incompetenţi!

    • Este citat din Fritz: ,,treaba lui să își demonstreze inocența, în cadrul sistemului de justiție”, aşa că (Halal_afirmatie)poţi critica useriştii ipocriţi şi incompetenţi care habar nu au de ştiinţa dreptului!

  2. Dezinformare tipică, pentru că AC 64/2023 este de conformare la sentința judecătorească:
    Nr./ Data: Autorizaţie de construire 64/30.01.2023
    Beneficiar: SOCIETATEA GREENSOURCE SYSTEMS SRL
    Adresa: MUNCITORILOR nr.47
    Descriere
    Construcţii pentru locuinţă de tip a) și d): Modificari interioare si exterioare(desfiintare partiala) imobil edificat cu A.C. 638/2018, anulata prin Sentinta Civila nr. 345/25.03.2021 ramasa definitiva prin Decizia Civila nr. 114/03.02.2022, rezultand imobil cu doua unitati locative pe parcela, imprejmuire teren si realizare acces auto si pietonal. Sc=248,00 mp; Sd=488,00 mp. Zona D.

    • Ce poză frumoasă Rodica! E de pe Carnetul de membru P.C.R.(Partidul Comunist) dinainte de 1989 sau de pe cel U.S.R., de om nou în politică, sau de consilier local la Timişoara?!? Oricum ,,informările/dezinformările tipice” ar trebui să le dezbateţi public în Consiliul Local Timişoara nu pe facebook sau în Pressalert!

  3. Femeia e penibila! Parca avocatica aceasta e aia pe care o dadeau afara cei de la Partidul Elenei Udrea, unde ea se ingramadise si ii placea sa se bage in seama, nu? Acum la ce partid mai e? Sau nici ea nu stie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.