Dotări de patru milioane de lei, bani europeni, pentru centrele din cadrul...

Dotări de patru milioane de lei, bani europeni, pentru centrele din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Un proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020, care a constat în dotarea cu echipamente de protecție și prevenție a centrelor sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, în valoare de aproape patru milioane de lei, a ajuns la final.

Suma a fost folosită pentru cumpărarea a șase roboți inteligenți pentru dezinfecție cu UV, 24 de termoscanere (sisteme de detecție cu infraroșu pentru măsurarea temperaturii corpului uman) și 62 termometre digital non contact cu infraroșu.


Tot în cadrul proiectului au fost cumpărate măști, mănuși, combinezoane, dezinfectanți, soluții de dezinfectare, alcool sanitar și covoare de protecție cu soluția aferentă, de care vor beneficia zece centre pentru protecția persoanelor adulte și zece centre pentru protecția drepturilor copiilor.

Potrivit administratorului județului, Marian C. Vasile, aceste echipamente speciale de protecție și prevenție erau necesare pentru protejarea celor aflați în grupuri vulnerabile și a personalului care asigură îngrijirea acestora în centrele sociale, astfel încât să poată fi îmbuntățită capacitatea de reacție în timp util în cazul oricărei crize sanitare cauzate de răspândirea unui virus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.